Edukacija Nature-Jadere i Solane Pag u OŠ Jurja Dalmatinca Pag; O močvarama ovisi više od milijardu ljudi

U petak, 2. veljače 2024. godine, Natura-Jadera javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, u suradnji sa Solanom Pag i Osnovnom školom Jurja Dalmatinca Pag obilježit će Svjetski dan močvarnih staništa.

Kako su najavili, u prostorijama osnovne škole učenici će imati priliku pogledati izložbu fotografija močvarnih staništa, poslušati zanimljiva predavanja koja su im pripremili djelatnici Natura-Jadera JU i Solane Pag, ali i odmjeriti snage u edukativnom kvizu. 2. veljače svake se godine obilježava kao podsjetnik na Konvenciju o zaštiti močvarnih područja od međunarodnog značaja kojom su se 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru države potpisnice obvezale raditi na očuvanju svojih močvarnih staništa.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Močvare i dobrobit ljudi“. Cilj joj je naglasiti kako su močvare i ljudski život međusobno povezani te kako su mnogi aspekti ljudskog blagostanja povezani sa zdravljem močvara. Močvarna su staništa dom za čak 40 posto svih vrsta, kao i za više od milijardu ljudi čija dobrobit izravno ovisi o njima. Poziv je to za svakoga od nas da cijenimo i čuvamo svoja močvarna područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...