FOTO Na području Općine Poličnik radovi na opremanju komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture

U Općini Poličnik provode se radovi na opremanju komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture. U tijeku je izgradnja vodovodnog sustava za zaseok Mazija i za gospodarsku zonu Mazija, gdje su radovi koje izvodi firma TIM d.o.o., te se očekuje završetak radova do travnja 2024. Sama dinamika radova provode se zacrtanim planom, te se očekuje tehnički pregled odmah u svibnju kako bi ishodovali uporabu dozvolu.

Nadalje, kad je u pitanju stambena zona Grabi Poličnik, izvode se radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže. Radove izvodi firma TIM d.o.o. i KATIĆ BAU d.o.o.. Do sad je izvedeno oko polovice zacrtanih radova, a završetak se očekuje do kraja travnja 2024. Ove navedene projekte Općina Poličnik je ostvarila iz NPOO. Vrijednost gore navedenih projekata je oko cca. 1, milijuna eura.

– Velika zahvala Vladi Republike Hrvatske koja nam je odobrila potpore iz Programa vodnog gospodarstva. Završetkom ovih radovima kreće se sa izgradnjom cestovne infrastrukture stambene zone Grabi, gdje je postupak natječaja proveden, izabran je izvoditelj firma Kruševo put d.oo., koja bi trebala započeti sa radovima za mjesec dana. Što se tiče društvene infrastrukture u tijeku je druga faza izgradnje društvenog doma Dračevac Ninski i društveni dom Lovinac. Očekuje se da će do kraja travnja 2024. biti gotovi radovi, te uređen okoliš. Podsjećamo, dom u Lovincu će se sastojati od prostorije za sastanke, sanitarnog čvora i ugostiteljskog prostora, ukupne površine 140 kvadrata. Onaj u Dračevcu imat će dva ureda, ugostiteljski prostor, sanitarne čvorove i natkrivenu terasu. Površina zatvorenog dijela tog doma iznosit će 114 kvadrata, a sa natkrivenom terasom 169 kvadrata. Zahvaljujemo Ministarstvu regionalnog razvoja na potpori sufinanciranja doma Lovinac, objavili su iz Općine Poličnik.

Kada su u pitanju nerazvrstane ceste, iz Općine napominju da je asfaltirano 3 km po naseljima, te 1,5 km u gospodarskoj zoni Murvica jug, te zahvaljujemo Ministarstvu prostornog uređenja na sufinanciranju.

– Ovim putem zahvaljujemo Geodetskom zavodu Rijeka koja provodi katastarsku izmjeru Dračevac Ninski, koja je pri kraju, te bi uskoro trebala započeti na području k.o. Suhovare. Ovim putem još jednom pozivamo mještane da se odazovu, jer im je ovo velika prilika za sređivanju imovinskog stanja. Očekujemo da će Općinski sud u Zadru pronaći način kako riješavati zemljišne knjige za k.o. Dračevac Ninski i k.o. Suhovare, te da se napokon završe i započeti postupci u k.o. Poličnik, k.o. Murvica i k.o. Briševo, napominju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...