Gradonačelnik Dukić smjenjuje Denisa Karlovića s mjesta direktora Višnjika zbog koncerta Aleksandre Prijović

Grad Zadar smjenjuje Denisa Karlovića s mjesta direktora Športskog centra Višnjik.

Ta nam je vijest potvrđina i iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića, a u njihovom se odgovoru navodi kako će skupština trgovačkog društva ŠC Višnjik d.o.o., koju predstavlja gradonačelnik Grada Zadra, pripremiti odluku o razrješenju direktora tog Društva Denisa Karlovića. Skupština će se sazvati idući tjedan.

– Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. Prvenstveno se to odnosi na nedosljednost u komunikaciji i različitim shvaćanjem prioriteta u djelatnosti samog Društva. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke. Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja. Sva prošla i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugogodišnji program razvoja sporta Grada Zadra koji se provodi sustavno u više mandata bivših gradonačelnika. Kroz taj program sustavno se ulažu značajna proračunska sredstva u nove sportske sadržaje i tako će biti u budućnosti te zahvaljujem na doprinosu direktoru Karloviću koji je sudjelovao u provedbi više takvih projekata, obrazložio je gradonačelnik Dukić ovu odluku i napomenuo kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mjesto u ŠC Višnjik sukladno sistematizaciji radnih mjesta i njegovoj stručnoj spremi.

Ovo je rezultat zbivanja oko organizacije koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović na Višnjiku 7. lipnja, a problemi su krenuli nakon što je Index objavio članak da je zadarski gradonačelnik zabranio taj koncert. Dukić je to demantirao, a nakon toga stigla je obavijest kako je koncert dogovoren i to za spomenuti termin.

Što se tiče karata, prema ovoj karti dvorane na stranici Eventim, vidljivo je da su gotovo sve ulaznice za njezin koncert na Višnjiku rasprodane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...