Još jedna banka upozorava građane na prevaru, evo koja

Još jedna banka upozorava građane na brojne prijevare te svoje klijente poziva na oprez.

Kako su naglasili iz Podravske banke, upozoravaju klijente na povećani broj prijevara prilikom kojih prevaranti u telefonskim pozivima i drugim načinima komunikacije (WhatsApp, SMS, e-mail) navode primatelje da daju osobne i financijske podatke poput podataka o platnim karticama.

Također od nekih traže i preslike osobne iskaznice. Prevaranti se predstavljaju kao tvrtka koja će korisniku vratiti novac koje je izgubio u prijevari ili kako bi im uplatila novac.

“Molimo da navedene podatke ni u kojem slučaju ne odajete jer oni nisu potrebni nikome od koga očekujete uplatu. Molimo vas za izniman oprez prilikom zaprimanja takve komunikacije. Važno je upamtiti, banka od vas nikada neće tražiti navedene podatke”, upozoravaju iz Podravske banke, prenosi Dnevnik.hr.

Zapamtite, banka vam neće poslati e-poruku koja sadrži poveznicu kako biste potvrdili podatke o svom bankovnom računu, neće od vas tražiti podatke o karticama, PIN-ove, lozinke, kodove iz m-tokena, tj. display kartice te tražiti da preko e-maila odnosno poveznice potvrdite nedavno obavljenu transakciju. Banka vas neće zatražiti da osobne podatke dostavljate e-mailom, već će od vas tražiti da dođete osobno u poslovnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...