Prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole otvorene od četvrtka

Iz Zadarske županije izvješćuju roditelje djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole da će u četvrtak, 22. veljače 2024. godine, u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole biti otvorene prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole.

Do 31. ožujka 2024. godine preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći će podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole. U sustavu će biti vidljivi opći podaci o djetetu i škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Odmah po podnošenju prijave roditeljima će na odabir biti ponuđeni sadržaji koji postoje u dodijeljenoj školi (npr. izborni predmeti, komercijalni program – produženi boravak i sl.)
Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Uz prijavu za redovne upise u prvi razred osnovne škole od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole te za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama već su otvorene i trajat će također do 31. ožujka 2024. godine.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničke preglede i laboratorijske pretrage potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...