ZAPOČELI KAMPANJU Datum izbora još se ne zna, a HDZ-ovci obišli ogranke Bili Brig i Plovanija. Erlić: Izborna je godina, normalno je da radimo s članstvom

Iako kaže kako je obilazak mjesnih ogranaka redovita aktivnost HDZ-a, jasno je da je HDZ već započeo predizbornu kampanju za parlamentarne izbore. Naime, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Šime Erlić, aktualni ministar EU fondova, ove je subote obišao dva stranačka ogranka, Plovaniju i Bili brig, kako bi izvidio situaciju na terenu te članstvo motivirao na pripreme za izbore.

Erlić kaže kako su i prošle godine imali stalne koordinacije u stranci, a sada rade ciklus obilazaka temeljnih ogranaka u okviru stranačkih aktivnosti:

– Izborna je godina i bez obzira kada će izbori biti, normalno je da radimo s članstvom. Nije, dakle, riječ o nečemu neuobičajenom, što nije HDZ-ova praksa te ćemo s ovim aktivnostima i nastaviti, kaže Erlić.

Naime, prema najnovijim anketama popularnosti stranaka, HDZ je i dalje  na prvom mjestu te već mjesecima dobiva između 25 i 30 posto potpore birača. Deveta izborna jedinica na parlamentarnim im je izborima oduvijek bila jedna od najjačih baza, pa su tako 2007. dobili čak deset mandata. Erlić kaže kako i na ovim izborima u Zadarskoj županiji očekuju dobar rezultat s obzirom na sva postignuća, a posebno dobru suradnju lokalne samouprave, Grada i Županije s Vladom.

– Ta nam je suradnja donijela cijelu niz ostvarenja kao nikad dosad u povijesti realizacije projekata i pozitivnih gospodarskih projekata. Očekujem da će birači to prepoznati i da će HDZ ostvariti pobjedu i u Zadru i županiji, ističe Erlić, a na pitanje je li zadovoljan stanjem zatečenim po stranačkim ograncima, kaže kako stalno komuniciraju s njima na terenu ili središtu stranke.

– Razgovaramo s njima o problemima pojedinih kvartova i o politici Grada, obilazeći i same ogranke, kao i ovih dana. Uz to, čeka nas i niz obljetnica po općinama, tako da smo cijelli ovaj mjesec po terenu, kaže predsjednik Gradskog odbora čija je stranka, kako vidimo, mjesecima prije objave datuma već započela s pripremama za izbore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...