9. JEDINICA  Dogradonačelnik Ante Babić najugodnije iznenađenje HDZ-ove liste

Jedno do najvećih iznenađenja HDZ-ove liste za 9. izbornu jedinicu  dogradonačelnik je Ante Babić. Iako se nalazi na 8. mjestu Babić će zasigurno proći u Sabor, ne samo zato što će ministri Ivan Malenica i Šime Erlić te državni tajnik Josip Bilaver, u slučaju HDZ-ove pobjede,  zadržati  svoja mjesta u Vladi, već i zbog ugleda što ga Babić godinama uživa u stranci i općenito zadarskoj javnosti.

Naime, Babić je dogradonačelnik već sedmu godinu, no njegove ovlasti sežu daleko od funkcije zamjenika gradonačelnika. Poznato je da je Babić zapravo glavni operativac Grada Zadra i među najodgovornijim za brzo rješavanje problema u mnogim segmentima funkcioniranju Grada.

Na lokalnim izborima 2017. godine bio je kandidat za zamjenika te  gradonačelniku Branku Dukiću, koji je tada dobio prvi mandat, brzo  postao desna ruka. Naime, Babić je po struci pravnik te je, zahvaljujući njegovim referencama, Grad  uspješno rješavao i svoje funkconiranje u vrijeme Covid pandemije.

Stranačke kolege znaju da je i vodeći operativac u Županijskom odboru HDZ-a čiji je dugogodišnji tajnik, no njegova kandidatura u 9. jedinici i više je nego zaslužena ponajprije zbog njegovih ljudskih i moralnih kvaliteta.

Bit će zanimljivo pratiti kakve će rezultate ipak Babić 17. travnja ostvariti, no s obzirom na rejting županijskog HDZ-a na svim parlamentarnim izborima, sve je izvjesnije kako će i Babić krenuti prema Hrvatskom saboru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...