OTKRIVEN RAZLOG RASTANKA: “Svađe između Đokovića i Ivaniševića bile su sve ružnije!”

Goran Ivanišević i Novak Đoković prekinuli su suradnju nakon gotovo šest godina, potvrđeno je u srijedu. Srpski mediji koji su objavili vijest popratili su je uz napomenu da je šokantna i neočekivana. U međuvremenu je Đoković rekao da je došlo do zasićenja i da mu Ivanišević ostaje prijatelj za cijeli život.

Analizirajući kako je došlo do prekida suradnje, sportski novinar Vojin Veličković – za srpsko izdanje Sport Kluba napisao je da je raskid uzrokovan promjenom teniskog pravila o savjetovanju igrača tijekom mečeva.

– Od tada se vidjelo da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savjet u pravom trenutku – kada stvari ne idu najbolje u mečevima”, napisao je.

– Promjena pravila koje je vrijedilo od početka nastanka natjecateljskog tenisa uvedena je u ljeto 2022. Sve dotad treneri nisu smjeli govoriti svojim pulenima što da rade tijekom mečeva. Oni su se snalazili na razne načine, često bili i kažnjavani ako ih sudac uhvati… Prije dvije godine je ovo pravilo promijenjeno i neke trenere je uhvatilo na spavanju. Jednostavno, njihov rad se promijenio. Više nije bilo dovoljno obaviti pripremu za meč, sada je reakcija u njima bila sve važnija, dodao je.

– Otkad je uvedeno to pravilo, komunikacija Đokovića i Ivaniševića pogoršavala se iz turnira u turnir. Kada najboljem tenisaču svih vremena nije išlo, tražio je – često vrlo nervozno – prave savjete s klupe. Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vrijeme to i nije bilo moguće, nije znao odgovoriti na zahtjeve svog pulena:

Njihove svađe su bile sve očitije i sve ružnije. Bilo je jasno da takva situacija ne može još dugo potrajati. Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je naći rješenje, što da dovikne Novaku, ali nije išlo. Nije imao pravu reakciju, ističe Veličković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...