KINO ZONA ZADAR – U DRUŠTVU S OSKARIMA Remek djela ‘The Holdovers’ i ‘Dječak i Čaplja’ u srijedu, 20.3.

Druženje s ovogodišnjim oscarovcima u Kino Zoni nastavljamo i u srijedu 20. ožujka kad su na rasporedu reprizno prikazivanje anime remek-djela ”Dječak i Čaplja” Hayaa Miyazakija te ”The Holdovers”, najnoviji autorski pothvat Alexandera Paynea i jedan od ponajboljih filmova prošle godine s veličanstvenim Paulom Giamattijem, Dominicom Sessom i Oscarom nagrađenom Da’Vine Joy Randolph u glavnim ulogama!

Nakon majčine smrti i očeve ponovne ženidbe, svojeglavi dječak po imenu Mahito upušta se u svijet snova koji dijele i živi i mrtvi…

Zahvaljujući zapanjujućoj animaciji i kreativnosti ”Dječak i čaplja” se svrstava među Miyazakijeve najbolje filmove, a među brojnim priznanjima koje je do sad osvojio valja prvenstveno izdvojiti Oskara u kategoriji najboljeg animiranog filma, nagrade BAFTA i Annie te nagradu Zlatni globus.

Nakon Miyazekijeva animiranog filma na rasporedu je drugi ovogodišnji oscarovski laureat, ”The Holdovers”!

Nitko ne voli učitelja Paula Hunhama – ni njegovi studenti, ni njegovi kolege s fakulteta, ni ravnatelj i svi smatraju kako su njegova pompoznost i krutost razdražujući. Bez obitelji i planova za Božić 1970., Paul po nalogu ravnatelja ostaje u školi kako bi nadzirao učenike koji nisu u mogućnosti putovati kući. Nakon nekoliko dana, pod Paulovim nadzorom ostaje samo jedan student – problematični 18-godišnjak po imenu Angus, dobar učenik koji se zbog lošeg ponašanja opetovano nalazi pred izbacivanjem iz škole. Paulu i Angusu pridružuje se glavna kuharica Mary – Afroamerikanka koja brine o privilegiranim sinovima i čiji je vlastiti sin nedavno poginuo u Vijetnamu. Ovo troje vrlo različitih ‘brodolomaca’ čine neobičnu božićnu obitelj koja dijeli komične nezgode tijekom dva vrlo snježna tjedna u Novoj Engleskoj…

Dvadeset godina nakon prve zajedničke suradnje zvane ”Stranputica”, redateljsko-glumački dvojac Payne/Giamatti nam se vraća uz jednu malu, ali krajnje toplu i nadahnjujuću priču o ljudima koje je zbližila banalna situacija i koji su u kratkom periodu od temelja izmijenili svoje živote. Payneov film je od svojeg premijernog prikazivanja osvojio srca publike i kritike, a do danas je uz spomenutog Oscara za Da’Vine Joy Randolph u kategorije najbolje sporedne ženske uloge sakupio i impresivnu 131 nagradu te 195 nominacija. Uz spomenutu Da’Vine Joy Randolph fantastične uloge bilježe i Paul Giamatti koji je među ostalom nagrađen i Zlatnim Globusom za najbolju mušku ulogu te debitant Dominic Sessa u ulozi iznimno inteligentnog, ali problematičnog studenta.

”Dječak i čaplja” i ”The Holdovers” su na rasporedu u srijedu 20. ožujka s početkom od 18, odnosno, 20.15h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije filmova.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...