NAPADAČ NA RADETU Tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv F. Š.  zbog dva kaznena djela. Produljen mu pritvor!

Napadaču na predsjednika zadarskog SDP-a Danijela Radetu, 29-godišnjem F. Š.-u iz Zadra, za još 30 dana produljen je pritvor, a sada je podignuta i optužnica, saznajemo na Općinskom sudu u Zadru.

Riječ je o Zadraninu o kojemu su izvještavali svi nacionalni mediji zbog napada na SDP-ovog čelnika 16. veljače ove godine ispred stranačkih prostorija na Trgu pet bunara za vrijeme dolaska čelnika stranke Peđe Grbina, kada je Radetu zalio kantom te zaradio prekršajnu prijavu.

No, F. Š. nije dobio pritvor zbog napada na njega,  već zbog paljenja kontejnera dan kasnije u Ugljanskoj ulici kada je požar zahvatio fasadu obližnje zgrade, klima uređaj, telefonske kabele, prozore, pa čak  i drvarnicu.

Sutkinja mu je odredila pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a sada je napadač zaradio i optužnicu, saznajemo od glasnogovornika Općinskog suda, Davora Dubravice:

– Pritvor mu je produljen 19. ožujka, a radi se o dva kaznena djela, oštećenju tuđe stvari te izazivanje opasnosti za imovinu većeg opsega. Osoba koja je nešto zapalila svjesna je da se vatra može proširiti na zgrade u blizini, stoga je u ovom slučaju riječ o dva kazena djela. Državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu zbog ova dva kaznena djela te je predloženo produljenje istražnog zatvora, a osnovanost optužnice je u fazi odlučivanja, kazao nam je Dubravica.

Direktor Čistoće, Ivan John Krstičević, potvrdio nam je da su tužili 29-godišnjaka te da su to morali učiniti po službenoj dužnosti s obzirom da je kontejner vlasništvo njihove komunalne tvrtke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...