OBNOVA ŽELJEZNIČKE PRUGE KNIN-ZADAR HŽ infrastruktura pokrenula postupak javne nabave za izvođenje radova na željeznici vrijednih 90 milijuna eura

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozivaju na Panel raspravu “Obnova željezničke pruge Knin — Zadar u funkciji gospodarskog rasta Zadarske županije“ koja će se održati 26. ožujka 2024. godine u Zadru, Hotel Kolovare, Ul. Bože Peričića 14, s početkom u 11,00 sati.

Organizator događaja je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar.

Ovim panelom želi se informirati zainteresirane dionike o statusu procesa obnove željezničke pruge Knin — Zadar čiji je naručitelj HŽ Infrastruktura. Obnova željezničke pruge od iznimne je važnosti jer će omogućiti daljnji društveni i gospodarski razvoj Zadarske županije, pogotovo u vidu pružanja mogućnosti demografske revitalizacije unutrašnjeg dijela Zadarske županije i stvoriti preduvjet za jaču gospodarsku aktivnost u luci Gaženica.

Projekt se sastoji od nekoliko faza, izgradanja bibinjske obilaznice, željezničko povezivanje luke Gaženica sa zadarskim kolodvorom, povezivanje s Poduzetničkom zonom Crno, povezivanje sa Zračnom lukom Zadar i produživanje željezničke mreže do središta Zadra, kako bi Zadar imao mogućnost spoja od Gaženice željezničkom prugom za putnički promet do zračne luke.

HŽ Infrastruktura je pokrenula postupak javne nabave za izvođenje radova, a procijenjena vrijednost radova iznosi 90 milijuna eura. Predviđeno trajanje projekta je 48 mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...