OSNOVANA KOALICIJA “ZA DOMOVINU” Mate Lukić (HSP): Odlučio sam biti zadnji na listi i boriti se za preferencijalne glasove

Hrvatska politička scena dobila je novu koaliciju. Riječ je  desnom savezu pod imenom “Za domovinu” formiranom od triju stranaka: HSP-a, Hrvatskog bila i Hrvatske demokratske seljačke stranke. Koalicija će unijeti dodatnu neizvjesnost u parlamentarnu utrku u IX. izbornoj jedinici s obzirom da cilja na desno biračko tijelo na koje računa i  Domovinski pokret, ali i HDZ.

U formiranju novog političkog saveza u ovoj jedinici posebno je intrigantna uloga predsjednika županijske organizacije HSP-a Mate Lukića za kojega se, s obzirom na njegovu karizmu, računalo kako će biti nositelj HSP-ove liste za IX. jedinicu. Međutim, stranka je na to mjesto stavila Željka Glasnovića, a Lukić se odlučio za rijetko viđenu političku avanturu – zadnji je na koalicijskoj listi i s 14. mjesta ide u borbu za  preferencijalne glasove.

S obzirom na njegov rejting u Zadarskoj županiji, ali i cijeloj izbornoj jedinici, nema sumnje kako će Lukić, unatoč zadnjem mjestu na listi, ostvariti dobar preferencijalni rezultat. Evo što o razlozima ovakve borbe sam kaže:

– Nakon dogovora da general Željko Glasnović nosi IX. Izbornu jedinicu, odlučio sam biti na zadnjem mjestu liste. Cilj mi je preferencijalnim glasovima tražiti ulazak u 11. saziv Hrvatskog sabora. Naime, zašto sam se odlučio na ovaj korak? U životu nikad ništa nisam dobivao na lagani način, stoga mi ni ovakav izazov nije problem. Uostalom, već sam najavljivao kako ću ulazak u Sabor tražiti preferencijalnim glasovima, a tu računam na našu organizaciju. Sutra ćemo osnovati i stožer u Zadru, kaže Lukić, napominjući kako je koalicija “Za domovinu” po najnovijim anketama već u borbi za drugi mandat u IX. jedinici.

– Na našoj su listi i pukovnik Marko Skejo te Luka Podrug, a iz Zadarske  županije vijećnik Anđelo Žilić. S obzirom da sam u političkoj areni sve ovo vrijeme navikao ići hrabro i časno, ne sumnjam u rezultat preferencijlnih glasova jer imam dobar tim na terenu. Osim toga, naša je lista u ovom trenutku neupitno najsnažnija desna lista u Hrvatskoj, zaključuje čelnik županijskog HSP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...