Tanaskoviću 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

30-godišnji Duško Tanasković, državljanin Srbije, osuđen je na Županijskom sud u Zadru na 19 godina zatvora zbog ubojstva Gorana Vlaovića 25. kolovoza 2022. godine na Pagu ispred noćnog kluba.

Tanasković je tog dana ispred popularnog noćnog kluba na plaži Zrće pucnjevima iz pištolja likvidirao crnogorskog državljanina Vlaovića.

Tanaskoviću se sudilo na zadarskom Županijskom sudu. Predsjednica sudskog vijeća Ana Brkić izrekla mu je kaznu od 19 godina, a u obrazloženju presude kazala je kako tijekom postupka dokazano da je Tanasković počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, donosi Dnevnik.hr.

Tanasković se tijekom postupka branio šutnjom, a u ponedjeljak se nije pojavio u sudnici, dostavivši prethodno sudu pisanu obavijest da ne želi nazočiti izricanju presude.

Optužno vijeće zadarskog Županijskog suda potvrdilo je u veljači 2023. optužnicu protiv Tanaskovića kojom ga terete da je na paškom Zrću iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića, što je označeno kao obračun dvaju balkanskih narkoklanova.

Tanaskovića se tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati ispred noćnog kluba Vlaoviću prišao s leđa te mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.

U pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a cijeli je događaj mobitelima snimilo nekoliko gostiju i te su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.

VKS izdvojio snimke i transkripte kao nezakonite dokaze

Snimke ubojstva bile su ključni dokaz na suđenju Tanaskovića. Visoki kazneni sud je prošlog tjedna objavio odluku prema kojoj je prihvatio Tanaskovićevu žalbute je iz spisa izdvojio snimku i transkript razgovora iz zatvorske ćelije kao nezakoniti dokaz.

Prizivni sud je pojasnio da su ti dokazi prikupljeni nakon što je suđenje Tanaskoviću već bilo odmaklo.

Prema pisanju medija, iako je iz tih tonskih zapisa i transkripata postalo jasno da je u planiranje Vlaovićevog ubojstva bilo uključeno više osoba, a Tanasković je za likvidaciju trebao dobiti novac, dokazi su proglašeni nezakonitima.

Stoga je i odbačen zahtjev tužiteljstva da se optužnica iz ubojstva prekvalificira u kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja, za što je predviđena zatvorska kazna do 40 godina.

Tanasković nije bio u sudnici, a sudu je dostavio pisanu obavijestda ne želi prisustvovati izricanju presude.

Ranije je u siječnju ove godine hitno splitskog pritvora prevezen na Hitni prijam KBC-a Split jer je progutao žilet te je nakon toga bio pod strogim mjerama nadzora zbog opasnosti za njegov život.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...