A DI JE RIČARD? Enio Meštrović na turneji je po 10. jedinici, a u Zadru je njegova stranka – nevidljiva

Nema koga nema ovih dana na Narodnom trgu. HDZ, SDP, DP, Most…, a nema onoga koji je dosad bio najprisutniji – Ričarda nezavisnog. Naime, nezavisni gradski vijećnik Enio Meštrović nedavno je osnovao stranku i s njom se kandidirao u 9. izbornoj jedinici, no u Zadru ga  praktički nema. Nositelj je liste u 10. jedinici, i tu je nešto prisutniji, no u medijima ga gotovo nema nakon performansa na Markovom trgu u Zagrebu gdje su ga mediji snimili nakon predaje lista.

Njegove poruke biračima mogu se naći uglavnom na Facebook stranici u kojoj objavljuje komične snimke alterega Ričarda – raščupan, bez zubiju s porukom “Iđemo gori”. Neki podržavaju ovakav način kampanje, a nekima je njegovo glumljenje Ričarda postalo dosadno i neinventivno, pa mu tako jedan čitatelj poručuje:

– SAD je imao Kennedyja kao opoziciju pljački i nepravdi Amerike, mi imamo Pernara i Ričarda kao opoziciju HDZ lopinama, jadna nam majka. Meni ovo sve sa Ričardom nije zapravo komično čak ni u prenesenom značenju, ni metaforički ni ikako drugačije, ovo je u stvari… pa žalosno, komentirao je jedan građanin na Meštrovićevom profilu.

No, kako bi privukao publiku, Enio je na svojemu Facebooku, primjerice, objavio i video s kolegom Draganom s kojim dogovara odlazak u Sabor dok ovaj sjedi na WC školjki, te ostali performansi u stilu dobro nam poznatog Ričarda. Meštrović još poručuje “Danas letimo Primošten, Konjevrate, Drniš, Tisno i Šibenik”, objavljujući i video snimke iz gradova koje je posjetio.

Meštrović se očito odlučio za kampanju samo u  mjestima 10. jedinice u koja ulazi na malom motorinu u stilu Mr. Beana i gdje, naravno, izvodi zezancije na kakve smo mi u Zadru navikli. No, možda je ovo pravi put do birača i možda Meštrović ovom komičnom kampanjom zaista uđe u Sabor. Jer, ima ljudi koji ovo vole, o čemu govori i podatak da je u Solinu na poklon dobio – ovcu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...