IMA NAŠU OSOBNU? Dodikov sin zanijekao da je dobio hrvatsko državljanstvo…

Igor Dodik, sin čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika, zanijekao je danas tvrdnje kako je navodno dobio hrvatsko državljanstvo. U objavi na društvenoj mreži X Igor Dodik je ocijenio kako su takvi navodi tek laž i obmana, a sve je prokomentirao na ironičan način.

“Vidim da sam postao hrvatski državljanin, samo mi još nisu dali pasoš, a ni institucije mi nisu javile da sam tražio. Još jedna u nizu velikih laži koje su lako provjerljive. Gospodo koji ste objavili i prenijeli vijest, da držite do svog kredibiliteta, prvo biste provjerili istinitost”, napisao je Dodik junior.

Tvrdnje da je Igor Dodik tražio i prije petnaestak dana dobio hrvatsko državljanstvo, gostujući u Podcast Velebitu, iznio je Nikola Kajkić, bivši inspektor u hrvatskom MUP-u, koji se nakon toga okušao u politici natječući se uz ostalo i za župana Vukovarsko-srijemske županije.

Milorad i Igor Dodik su pod američkim sankcijama…

Sada je žestoki kritičar HDZ-a. Kajkić je iznio i po kojoj osnovi bi Dodikov sin mogao tražiti državljanstvo Hrvatske. “On (Igor Dodik) je Hrvat i katolik. Dodici su 1627. godine prešli na pravoslavlje”, kazao je Kajkić pa postavio pitanje kakav bi bio interes hrvatskih vlasti dati Dodikovom sinu državljanstvo podsjećajući kako su obojica pod američkim sankcijama.

Zajedno s njima sankcionirana je i Dodikova kći Gorica, a zbog toga su ona i Igor zajedno s ocem ostali bez privatnih i poslovnih računa u bankama te je sada blokiran rad nekoliko tvrtki koje posjeduju.

Igora Dodika otac je u međuvremenu postavio za organizacijskog tajnika stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koju vodi od osnutka 1998. i koja je sada članica vladajuće koalicije u BiH, a čvrsto drži poluge vlasti u Republici Srpskoj, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...