FIJASKO MOSTOVOG VIJEĆNIKA Đanija Bunje nema na listi za 9. izbornu jedinicu

Na kandidacijskim listama za parlamentarne izbore  bilo je svakojakih iznenađenja, počev od ljudi za koje ste mislili da ih stranka nikad ne bi stavila na listu, pa do onih za koje ste mislili da će sigurno biti na listi. Ako ne zbog njihove kvalitete, a ono zbog samouvjerenosti koju su pokazivali u kampanji dijeleći moralne lekcije onima oko sebe.

U ove potonje spada i Mostov županijski vijećnik Đani Bunja, bivši HSP-ovac i čelnik liste Loza. Naime, unatoč nizu istupa početkom kampanje, Bunje ipak nema na listi, a razmjerno njegom prisustvu u  javnosti očekivalo se kako će, u najmanju ruku, biti među prvima na listi. No, na listi ga nema, a iza nositelja Mira Bulja, gradonačelnika Sinja, na drugom je mjestu Obrovčanin Ivan Matić kojega u javnosti nema ni izbliza poput Bunje, ali je zato poznat po svojim ekološkim aktivnostima u spašavanju prirodnih bogatstava obrovačkog kraja.

Stranka je procijenila da im je Matić kvalitetniji kandidat od Bunje te mu je povjerilo čak visoko drugo mjesto. Bunje nema niti na zadnjim mjestima, barem kao moralne podrške listi. A izgledalo je da će biti drugačije, upravo zbog Bunjina prisustva u javnosti kojoj je volio docirati, pa čak i oko toga s kim Most neće koalirati.

Naime, sredinom siječnja Bunja je dospio u središte pažnje  kada je, vajda u naletu adrenalina o vlastitoj samovažnosti, bivšem HDZ-ovom premijeru Tomislavu Karamarku o čijem se povratku u politiku tih dana spekuliralo, poručio  kako nema šanse za suradnju s Mostom. Karamarko je na to odgovorio – a tko je Bunja?

Očito su i u stranci procijenii da bi se  birači  9. izborne jedinice pitali tko je Bunja te ga nisu niti uvrstili na listu za Sabor.  Bunji, srećom, ostaje još godina mandata u Županijskoj skupštini te borba za novi mandat, naravno, ukoliko ga stranka kandidira barem na lokalnim izborima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...