SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA DP-a Biloglav o zaključcima: Nikome ne dajemo prednost i ne plašimo se ponovljenih izbora

Dok su trajali pregovori DP-a i SDP-a razgovarali smo s članom predsjedništva DP-a, gradskim vijećnikom i predsjednikom županijske organizacije Damirom Biloglavom koj je sinoć prisustvovao sjednici predsjedništva stranke. Naime, nakon parlamentarnih izbora sve su oči uprte u Domovinski pokret čijih 14 mandata u ovom trenutku očajno trebaju i HDZ i SDP.

Biloglav je ovih dana stalno na relaciji Zadar-Zagreb, a o najnovijoj situaciji oko pregovora za naš portal otkriva i dio zaključaka sa sjednice:

Sinoć smo imali sjednicu predsjedništva kojoj su nazočili i novoizabrani zastupnici u Hrvatskom saboru. Imali smo vrlo dugu i konstruktivnu raspravu  na kojoj je svatko dao svoje mišljenje o najnovijoj situaciji vezano za pregovore te nakon toga donijeli odluku o imenovanju pregovaračkih timova kojega čine predsjednik stranke Ivan Penava, dopredsjednik Mario Radić, glavni tajnik Josip Dabro i politiki tajnik Damir Barna. Odmah smo rekli da ćemo razgovarati sa svim zainteresiranim relevantnim političkim čimbenicima na hrvatskoj  političkoj sceni, a cilj svih tih naših kontakata je iznaći način na koji ćemo u najvećoj mjeri i na najbolji mogući način ostvariti svoja predizborna obećanja.  Dakle, nikome ne dajemo nikakvu prednost i ne plašimo se ni ponovljenih izbora ukoliko se ne dogovorimo. U svakom slučaju, otvoreni smo za sve kombinacije, ističe Biloglav.

Vezano za pregovore, ovih su dana imali jako puno glasina i insinuacija, odnosno probnih balona, no Biloglav napominje kako ništa od toga nije točno:

Prava je istina da smo tek sinoć formirali pregovarački tim i tek sada započinjemo s pregovorima. Nadamo se da će se oni odvijati dobrom dinamikom te da ćemo kroz neko kratko vrijeme moći definirati okvire s potencijalnim partnerima u slaganju saborske većine, zaključuje Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...