OČEKIVANO Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva!

Nakon predaje lista za izbore za Europski parlament, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dao je izjavu i komentirao izbore u Hrvatskoj i mogući razvoj situacije u sastavljanju većine.

“O tome odlučuje Predsjedništvo SDSS-a. Kad dobijemo službeni odgovor o tome kako se vidi pozicija SDSS-a u političkom životu i funkcioniranju većine, raspravit ćemo i donijeti odluku. Nećemo gledati samo položaj SDSS-a, tj. tri zastupnika srpske manjine i drugih manjina, gledat ćemo program i sastav buduće vlade…

Ovo je osjetljiv politički trenutak za RH koji nosi mnogo rizika sa sobom i jednako toliko nepoznanica i neizvjesnosti. Znat ćemo se postaviti u odnosu na tu komponentu naše odgovornosti, ali nismo jedini koji moramo reagirati odgovorno. Razmjerno brzo o tome će razgovarati i Klub zastupnika nacionalnih manjina, ali i tijela SDSS-a. Sve je otvoreno. Nijedna nam opcija, uključujući i opciju da ostane po strani, nije neprihvatljiva. Moramo voditi računa o sebi, vlastitom dostojanstvu, raspoloženju vlastitog biračkog tijela, moramo voditi računa o partnerima s kojima smo dijelili odgovornost za Hrvatsku proteklih osam godina. Znat ćemo odgovoriti na to.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...