Izabrani kandidatri koji će činiti Savjeta mladih Zadarske županije, evo tko su i tko ih je predložio…

Ponovmno je formiran Savjet mladih Zadarske županije. Vijećnici županijske skupštine na današnjoj su sjednici većinom glasova odabrali sedam kandidata koji će činiti Savjet mladih – Petru Pećarić, Luciu Marnika, Luku Vedrića, Margaretu Beltran Mirandu, Adrianu Rogić, Niku Klanac i Franu Raspovića.

Članovi Savjeta mladih imenuju se za razdoblje trajanja mandata Županijske skupštine Zadarske županije, Uz to, za članicu Savjeta mladih Zadarske županije kao predstavnica Savjeta mladih Grada Biograda na Moru imenuje se Lucija Duratović. Na Javni poziv u roku je pristiglo osam kandidatura.

Neformalna skupina mladih – Zoilo predložila je kandidatkinju Petru Pećarić, Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar predložio je Luciu Marnika, Športsko ribolovno društvo „Sipa“ Benkovac predložio je kandidata Luku Vedrića, a Centar (politička stranka) predložila je kandidata Martina Jurlinu. Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma predložila je Margaretu Beltran Mirandu, malonogometni klub Smiljevac predložio je Adrianu Rogić, malonogometni klub Kruševo predložio je Niku Klanac, a boksački klub Ares predložio je kandidata Franu Raspovića.

Odbor za izbor i imenovanja utvrdio je da su sve kandidature pravodobne i potpune te da svi kandidati ispunjavaju uvjete propisane Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Zadarske županije. Odnosno svi su osobe s prebivalištem ili boravištem na području Zadarske županije, koji u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života te kao takvi imaju pravo biti birani za člana Savjeta mladih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...