Mbappe protiv najbržeg svih vremena. Prihvatio je Boltov izazov!

Kylian Mbappe prihvatio je ponudu sprinterske legende Usaina Bolta da se s njim sučeli u utrci na 100 metara. Umirovljeni jamajčanski sprinter, osvajač osam zlatnih medalja s olimpijskih igara i svjetski rekorder na dionicama 100m, 200m i 4x100m, danas je 37-godišnjak, koji je posljednji put natjecateljski trčao 2017. godine.

Bolt je svjetski rekord na 100 metara postavio 2009. godine u Berlinu. Ciljem zadane dionice projurio je za 9.58 sekundi, popravivši nakon jedne godine svoj i svjetski rekord istrčan u Pekingu, koji je iznosio 9.68 sekundi. Kasnije je pokušao napraviti karijeru u nogometu, ali nije se uspio nametnuti u australskom klubu Central Coast Mariners.

Napadač Paris Saint-Germaina i francuske reprezentacije 100 metara je uspio pretrčati za 10.9 sekundi u utakmici protiv Real Sociedada. Očekuje poraz u utrci protiv legende.

“Svi smo se budili u rano jutro da bismo gledali njegove utrke. Divio sam mu se. Utrka će biti zabavna. Ne očekujem pobjedu, ali zašto se ne bismo sučelili jednog dana kad obojica budemo imali vremena i zašto ne bismo napravili nešto lijepo”, rekao je Mbappe prihvaćajući izazov, piše index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...