NIZ DOGAĐANJA Krenuo bogat program obilježavanja Dana Grada Paga…

Povodom obilježavanja Dana Grada Paga pripremljen je bogat i raznovrstan program koji je započeo danas u četvrtak u jutarnjim satima polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Pagu, a popodnevnim satima održao se Nogometni turnir za mlađe uzraste na igralištu Julovica u Pagu s početkom u 17 sati. Sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije (Samostan Sv. Margarite) je u bila u 19 sati.

U petak, 17. svibnja, u 10.30, na glavnom gradskom trgu nastupit će članovi Gradske glazbe Pag i djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani. Nakon toga, u Kneževom dvoru, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga s početkom u 11 sati, a zajedničko druženje nastavit će se u 12 sati uz klapu Sol. U večernjem dijelu programa na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će Klapa Kampanel s početkom u 20 sati.

U subotu, 18. svibnja održat će se promenada Gradske glazbe Pag i Limene glazbe Zamecka – Slavkov u Brna, a koncert Zamecka limene glazbe na rasporedu je u 20 sati.

„S velikim ponosom i radošću obilježavamo još jednu obljetnicu utemeljenja našeg dragog Grada Paga. Ova proslava nije samo sjećanje na prošlost, već i pogled u budućnost te da se prisjetimo svega onoga što Grad Pag čini posebnim. Naš grad ima bogatu povijest, a poznat je po svojim kulturnim i povijesnim znamenitostima, kao i po izuzetno vrijednim tradicijama koje su se prenosile s generacije na generaciju. U sklopu svečanosti, organizirali smo niz događanja jer želimo istaknuti značaj zajedništva i suradnje svih naših sugrađana.” – rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

-Radujemo se vašem dolasku!- poručili su iz Grada.

Program

16. svibnja 2024. (četvrtak)

09:00 – Polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Pagu
17:00 – Nogometni turnir mlađih uzrasta (nogometno igralište Julovica)
19:00 – Sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije (Samostan Sv. Margarite)
17. svibnja 2024. (petak)

10:30 – Nastup Gradske glazbe Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani Pag (Trg Petra Krešimira IV)
11:00 – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga (Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV)
12:00 – Zajedničko druženje uz nastup klape Sol (Trg Petra Krešimira IV)
20:00 – Koncert klape Kampanel (Trg Petra Krešimira IV)
18. svibnja 2024. (subota)

10:00 – Promenada Gradske glazbe Pag i Limene glazbe Zamecka – Slavkov u Brna
20:00 – Koncert Zamecka limene glazbe – Slavkov u Brna (Trg Petra Krešimira IV)
Organizatori: Grad Pag i TZ Grada Paga

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...