Penava potvrdio da DP želi 4 ministarstva, evo i koja…

U 16 sati počeo je nastavak pregovora Plenkovića s predstavnicima Domovinskog pokreta.

Ivan Penava se uoči sastanka obratio novinarima.

“Bili ste upoznati sa zahtjevima DP-a u smislu s kim možemo razgovarati, s kim ne i sada kada smo to kroz niz pregovora uspjeli riješiti, prijeći ćemo na točke koje se tiču sastavljanja Vlade, preuzimanja odgovornosti za određene resore, međutim, preuranjeno je govoriti o tim pozicijama jer su one tek sada predmet razgovora”, poručio je.

Potvrdio je kako su četiri ministarstva pod njihovom ingerencijom polazišna osnova ovih daljnjih pregovora.

“Bit ćemo na tragu onoga što smo komunicirali. Zanima nas jako rješavanje problema demografskog sloma, zabrinjava nas da nemamo samodostatnost u proizvodnji elementarnih proizvoda, a zanima nas i sigurnost naših građana, ali i ono što nam djeca u školi uče i što gledaju kroz medije”, naveo je Penava.

Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH, rekao je izvor iz DP-a za Jutarnji.

O tome će se tek sada početi ozbiljno pregovarati s HDZ-om, nakon što je postalo izvjesno da će se relativni pobjednik izbora odreći SDSS-a i ispuniti jedini preduvjet kojeg je pred njih postavio DP da bi uopće počeli pregovarati o programskim detaljima, odnosno podjeli resora, piše Jutarnji, prenosi N1. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...