Sindikat igrača prijeti tužbom, od FIFA-e traže promjenu rasporeda

Svjetska nogometna federacija FIFA pozvana je da preispita planove o domaćinstvu Svjetskog klupskog prvenstva s 32 momčadi na kraju sljedeće sezone ili će sindikat igrača FIFPRO i Udruga svjetskih liga pokrenuti pravni postupak protiv nje, piše sportklub.n1info.hr.

Sva tri europska klupska natjecanja od iduće će sezone biti proširena na 36 momčadi. Uz to, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo u nogometu s 32 momčadi održat će se sljedeće godine u Sjedinjenim Državama od 15. lipnja do 13. srpnja.

Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša (FIFPRO) i Udruga svjetskih liga (WLA) izrazili su zabrinutost zbog proširenih natjecanja u pismu koje je naslovljeno na predsjednika FIFA-e Giannija Infantina i glavnog tajnika Mattiasa Grafstroma, javlja BBC.

U pismu se navodi da je globalni nogometni kalendar “prezasićen” i da nacionalne lige nisu u stanju pravilno organizirati svoja natjecanja, dok se igrači tjeraju iznad svojih granica, sa značajnim rizicima od ozljeda.

U pismu se navodi da takav raspored “ugrožava nacionalne lige i utječe na zdravlje i dobrobit igrača.”

FIFPRO i WLA namjeravaju iznijeti svoja pitanja pred vijećem FIFA-e na njenom sastanku 17. svibnja u Bangkoku.

Ako FIFA odbije posvetiti se rješavanju problema, FIFPRO i WLA će savjetovati svoje članove o njihovim opcijama, uključujući poduzimanje pravnih radnji protiv FIFA-e, navodi se u pismu koje je na uvid dobio i BBC.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...