ŠOKANTAN PRIZOR U ARBANASIMA Kamion zatvorio cestu, djeca se do škole probijala uz miješalicu betona!

Jutros u centru Arbanasa građane je dočekao nevjerojatan prizor – kamion mješalica betona zatvorio je cestu te su se svi vozači morali vratiti natrag! I ne bi ovaj krkljanac bio nastao da je izvođač na vrijeme postavio znak o radovima kako bi vozači na vrijeme mogli skrenuti u drugu ulicu.

Međutim, kako je to kod nas već postao poslovični bezobrazluk, roditelji koji su svoju djecu jutros vozili u školu u Arbanase, kao i svi drugi koji su htjeli proći ovom cestom, nisu to mogli učiniti. Zbog radova na obližnjoj zgradi, kamion mješalica potpuno je zatvorio cestu kao da je njegova vlastita.


No, ovdje treba obratiti pažnju i na šokantan detalj sa slike – dijete na biciklu koje se pokušava probiti uz kamion! Što bi se dogodilo da ga vozač nije vidio i da je pokrenuo kamion ili da je, ne daj Bože, dio betona pao na njega ili se, kao nedavno u Lovranu, odlomio dio vozila i pao na dijete?!

Događaj za kojega nam je jutros dojavio zabrinuti roditelj sramota je ovoga grada, jednako kao što je sramota i činjenica da je grad raskopan i da se na njegovim prometnicama više ne mogu snaći ni Zadrani, a kamoli turisti. Gradonačelnik Branko Dukić stoga je ovih dana od Hrvatskih cesta zatražio trenutnu obustavu radova na Žmirićima, sve do kraja ljeta, kako bi se za vozače oslobodilo jedno od najprometnijih raskršća u Zadru.

   

Dukić je istaknuo kako bi obustava radova na snazi trebala ostati sve do 15. rujna jer je to jedini način normalnog funkcioniranja ovog dijela grada u srcu sezone. Radovi bi se u tom slučaju nastavili samo na susjednim pravcima, čime bi se izbjeglo narušavanje funkcionalnosti jednog do najopterećenijih raskrižja u gradu, ovog na Žmirićima.

Što se tiče jutrašnje situacije u Arbanasima, zadarskoj policiji poslali smo upit s priloženim fotografijama i pitanjem je li netko zatražio dozvolu za zatvaranje ove ceste i je li mu to odobreno. Tko je zatražio dozvolu te zašto prethodno nije stavljen znak radova na cesti kako bi vozači na vrijeme mogli skrenuti u drugu ulicu?

Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...