SRAMOTA Cesta na Puntamici raskopana već mjesec i pol dana; Peronja: Asfaltirat ćemo je idući tjedan vjerojatno

Vjerovali ili ne, glavna cesta na Puntamici raskopana je 21. ožujka, dakle, prije mjesec i pol dana. Iako je riječ o svega par kvadrata, centralna  prometnica kroz Puntamiku i dalje stoji u makadamu, neasfaltirana i grbava. Da je barem poravnata, pa bi automobili i bicikli mogli prolaziti ovuda, ovako – cesta je neravna i puna kamenja pa ju se mora zaobilaziti.

Sezona je već u punom zamahu, pa se promet ispred autobusne postaje odvija otežano jer vozila koja se kreću u jednom pravcu čekaju da prođu ova druga iz suprotnog pravca kako bi mogli prijeći na asfaltirani dio ceste. Tursti koji čekaju na autobus ili idu u obližnji kafić ili na plažu čude se da u srcu turističkog mjesta ovo stoji ovako. Zašto je ovaj dio glavne ceste još uvijek neasfaltiran te kada će to riješiti, pitali smo direktora gradske tvrtke Odvodnja, Grgu Peronju, koji nam je samo kratko SMS porukom odgovorio sljedeće:

Kada se pusti u promet Ulica Matije Gupca izvoditelj prelazi dolje, idući tedan vjerojatno jer danas ide prvi sloj asfalta Gupčeve, kaže Peronja.

Dakle, idući tjedan “vjerojatno”. No, još je zanimljiviji razlog zbog kojega je raskopan ovaj dio ceste. I to – tri puta! Kao u onom češkom crtiću “A je to” gdje ona dvojica nešto naprave, pa poprave, i tako u nedogled.

Došlo je do izdizanja asfalta za par centimetara i tamo je nadzor koji mora utvrditi zašto je do toga došlo. Vjerojatno zbog onih ogromnih oborina, ali nadzor će utvrditi što i kako dalje, je li se to izdiglo pod pritiskom one silne vodurine. Kada se utvrdi uzrok, znat će se i tko će platiti sanaciju, je li to naš dio ili nečiji tuđi, kazao nam je u ožujku Peronja, a na pitanje tko je odgovoran što je za svake kiše u ovoj ulici poplava te tko je izveo radove bez da postavi kišne rešetke, pojasnio je ovako:

Ne znamo razlog do kraja, to je velika oborina, no nikakva cijev nije puknuta. Tlačna cijev koju smo mi gradili čista je i normalno funkcionira, kao i sve tri pumpe koje smo upalili. Dakle, nije problem u radovima koji su ranije izvedeni, a ako je ovo izazvala oborina, moramo vidjeti zašto i što napraviti kod ekstremnih oborina. Možda projektirati nove oborinske kanale, ali najprije moramo otkriti o čemu se radi, kazao je Peronja.

U Odvodnji vjerojatno nisu ni otkrili tko je odgovoran, a svim vozačima i šetačima kroz centar Puntamike ostaje nadati se da će ova dionica biti asfaltirana idućeg tjedna “vjerojatno”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...