DANIJEL RADETA POZIVA: “Karte na stol, dozvole na sunce…”

Nastavlja se saga, ‘trakavica’, zvana građevinska dozvola između predsjednika zadarskog SDP-a, Danijela Radete, i Grada Zadra.

Podsjetimo, Radeta je u ponedjeljak na pisarnicu predao zahtjev za, kako navodi, uvid u dokumentaciju za gradnju stambeno poslovne građevine na građevinskoj čestici površine 1563 metara četvornih,  koja nosi broj k.č. 3099/12 k.o. Zadar u Zadru Nikole Tesle bb, KLASA: UP/I-350-05/19-01/5, URBROJ: 2198/01-5-19-8, od 21.11.2019. godine, tvrtki Bagat usluge d.o.o. Zadar. Međutim, kako kaže, ubrzo je primio poziv iz protokola i rečeno mu je da mu je zahtjev odbijen jer nema “pravnih interesa” kako bi mu se omogućio uvid u dokumentaciju, odnosno u izdanu lokacijsku i građevinsku dozvolu:

Usmjerili su me na Ivanu Dadić, kao glasnogovornicu i PR službu Grada Zadra.  Dakle, ako ste predsjednik jedne oporbene političke opcije u Zadru, predsjednik Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra, gradski vijećnik i predsjednik Odbora za prostorno planiranje Grada Zadra i otvorili ste temu o nezakonitoj lokacijskoj i građevinskoj dozvoli, a samim tim se izložili i tužbama, onda za njih i dalje nemate ‘’pravni interes’’.  U prijevodu, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra ne vidi “pravni interes” da ustupi dokumentaciju Odboru za prostorno planiranje Grada Zadra kojem je nadležan! Svašta!  – požalio nam se Radeta u nedavnoj objavi vezano za građevinsku dozvolu u Ulici Nikole Tesle u Zadru.

Prethodno, iako mu je iz gradske uprave pojašnjeno na koji je način izdata dozvola za zgradu u Teslinoj ulici, predsjednika zadarske organizacije SDP-a to nije obeshrabrilo, naprotiv – gradonačelniku Branku Dukiću uzvratio je kako je “tema nezakonite lokacijske i građevinske dozvole u Teslinoj tek otvorena, što god neki mislili i pisali o tom”. Naime, Radeta je gradonačelniku Zadra, i nakon svih obrazloženja o načinu izdavanja građevinske dozvole za ovu zgradu poručio kako nitko ne može zaustaviti tu temu:

– Niti jedna redakcija, niti jedan naslov, tekst ili uvreda, pa ni prijetnje sudskim postupcima. Dokle god je tema otvorena, a gradilište zatvoreno, ja biram kada ću i kako izaći s novim detaljima o pogodovanju i nezakonitim radnjama na institucionalnoj razini. Sudjelujete u projektu razotkrivanja, a svojim postupcima preuzimate uloge u nezakonitim radnjama i manipulacijama, poručio je Radeta Dukiću, napominjući kako iz građeviske inspekcije jedva čeka vidjeti nalaz, mišljenje i odluku…

Da Danijel Radeta tako lako ne odustaje u tome potvrda je i najnovije njegovo priopćenje na tu temu:

“KARTE NA STOL, DOZVOLE NA SUNCE
Jedan od osnovnih uvjeta kod izdavanja Lokacijske, to jest Građevinske dozvole, je broj katastarske čestice, oblik i veličina. Tome prethode ugovori, prijenosi prava vlasništva, geodetski elaborat, te u konačnici Rješenje područnog ureda za katastar i upis u Zemljišnje knjige, kako bi se upoće moglo krenuti s postupkom izdavanja dozvole… Sada, kada su poznata sva imena i agitatori nezakonite gradnje u Zadru, možemo krenuti s činjenicama. Prema uvidu u Zemljišne knjige, k.č. 3099/12 veličine 1563 m2, a za koju je 21.11.2019. izdana Lokacijska dozvola, ta katastarska čestica navedene veličine tada UOPĆE NIJE NI POSTOJALA.
Prema Zemljišnjim knjigama, na datum 21.11.2019. godine postojla je čestica 3099/12* veličine 580 m2, što je dostupno iz ZK ul. 18384, a do datuma 3.3.2020. Z-5567/2020 čestica je bila upisana kao vlasništvo Grada Zadra. Potom se, datuma 5.6.2020. čestica 3099/12 cijepa i dobija površinu 517m2, a otpisuje se u ZK. UL. 19271 24.8.2021. (Z-22833/2021). Razlika ostaje parkiralište od 55 m2 upisano na Grad Zadar. Čestica 3099/12 površine 1563 m2 nastaje tek 22.4.2024. godine Rješenjem Područnog ureda za katastar (Z-13309/2024). Dakle, čestica 3099/12 veličine 1563 m2, kako Mile navodi u svom dopisu NIJE POSTOJALA, tako da za istu nije mogla biti izdana Lokacijska, a potom ni Građevinska dozvola po uvjetima kojima je izdana.
 Sve ovo mogu potvrditi Posjedovnice i povjesni prikaz izvadaka iz Zemljišnih knjiga. A sada je vrijeme za povjerenika za informiranje i pravo na pristup informacijama! “- navodi u danas pristiglom obraćanju medijima predsjednika SDP-a Zadar…
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...