JE LI VRIJEME DA SE ENIO ODREKNE RIČARDA? Nakon poraza u utrci za Sabor, na EU izborima dobio samo 1,17 posto glasova

Naše su se prognoze, na žalost, obistinile – Enio Meštrović doživio je velik poraz na izborima za Europarlament sa samo 8.708 ili 1,17 posto podrške birača. Naime, analizirajući Meštrovićevu kampanju uoči izbora napisali smo kako je Ričard “pojeo Enija” te kako je upitno može li bezubi raščupani Meštrovićev alter ego uopće proći u Europi.

Enio očito nešto mora promijeniti jer simpatični bezubi seljak očito više ne prolazi kod birača. Čini se da je priča s Ričardom čak pomalo postala otrcana te da je šok efekt kakvoga je izazvao na lokalnim izborima već deplasiran.

Naime, uoči izbora za EU parlament naveli smo kako je u početku bilo zabavno gledati ga prerušenog u pećinskog čovjeka, brodolomca ili Isusa koji vuče križ po Kalelargi, no sve se to polako potrošilo te u jednom trenutku postalo dosadno. Uvijek iste fore: zubi van, zubi unutra, kosa raščupana, počešljana, pa zgužvan, pa speglan, i dogodilo se ono što mu se je i dogodilo na izborima za Sabor, a sada i europarlamentarnim – Ričard je “pojeo” Enija.

Do lokalnih izbora iduće godine Meštrović će stoga nešto morati mijenjati jer – iako je na Gradskom vijeću imao više zapaženih nastupa – vremenom je postao sve neuvjerljiviji. No, možda se ovaj fijasko s europarlamentarnih izbora neće ponoviti, već Enio i dogodine na lokalnim izborima uspije prirediti iznenađenje. Za to se ipak treba dobro pripremiti jer činjenica da nije uspio ući u Sabor već zvoni na uzbunu.

Naime, jedna od lista koja je u 9. jedinici doživjela potpuni fijasko u utrci za Sabor upravo je njegova, Ričard nezavisni, koja je na razini Zadra ostvarila katastrofalan rezultat. Iako je u 10. izbornoj jedinici sam Meštrović ostvario solidan rezultat, njegova lista u Zadru doživjela je pravi potop – Drita Dunatov dobila je samo 83 glasa Zadrana iako za sebe voli reći da je glas naroda i bori se za prava malog čovjeka. Njen kolega Rino Rados dobio je još manje, 35 glasova, Adela Frank s 32 glasa, Vito Dovranić 30, Željko Krizman 14 te Anadia Kožul 12 glasova.

Poražavajući su ovo rezultati za nekoga tko je na lokalnim izborima dobio čak sedam vijećničkih mjesta te za kojega, zahvaljujući performansima i predstavama, zna cijela Hrvatska. Meštroviću stoga ostaje sačekati lokalne izbore iduće godine te ipak nešto promijeniti u svom imidžu, pa možda čak i ostaviti se krezubog Ričarda.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...