KOLAN Sanitarni odstrel čagljeva – Pomoć Općine Kolan lovcima u čišćenju raslinja…

U posljednjih godinu dana, problem napada čagljeva na ovce postao je sporadičan, a u zadnjem mjesecu je intenziviran. Neslužbene procjene govore o preko 100 stradalih ovaca samo na području Općine Kolan, dok je situacija slična i u Gradu Novalji.

Unatoč svim naporima i sredstvima koje članovi Lovačkog društva ulažu koristeći kamere, pse goniče i hajke (zadnja održana u nedjelju), čagljevi i dalje predstavljaju problem. Gusto raslinje i neodržavane livade i pašnjaci u kolanjskom polju dodatno otežavaju potragu za ovim predatorom koji ima veliki radijus kretanja.

U ponedjeljak je održan sastanak predstavnika Lovačkog društva i načelnika Šime Gligore, na kojem je dogovoreno da će Općina Kolan staviti na raspolaganje stroj ČIOK-a za probijanje prosika kako bi se olakšalo kretanje kroz gustiš. Također, Općina će pokriti trošak dodatnih strojeva ako bude potrebno. Radovi na čišćenju raslinja su već započeli!

Pozivamo sve vlasnike ovaca da odmah ujutro prijave lovcima svaki napad čaglja kako bi se suzilo područje potrage, zahvaljujemo svima na angažmanu i nadamo se da ćemo spriječiti širenje populacije čagljeva i zaštititi naše ovce- poručili su iz Općine Kolan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...