Oftalmološka građa kao stalni izložbeni postav na Odjelu Oftalmologije OB Zadar

Desetljećima prikupljanu oftalmološku građu zadarska će Opća bolnica otrgnuti zaboravu i učiniti dostupnom oku svakog znatiželjnika ili zaljubljenika u oftalmologiju. Dobili smo, naime, zeleno svjetlo za projektni prijedlog „Stvaranje adekvatnih uvjeta za rad s ciljem povećanja učinkovitosti pružanja zdravstvenih usluga, faza III“, prijavljen na Javni poziv u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nositelj projekta je Opća bolnica Zadar, a partner na projektu je Vrhbosanska nadbiskupija.

Svečanost je održana u Mostaru gdje je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, ugovor uručio višoj stručnoj savjetnici za EU fondove u OB Zadar, Ines Stipčević.

U sklopu svojih aktivnosti unutar projekta OB Zadar će na Odjelu oftalmologije i optometrije postaviti stalnu izložbu bogate oftalmološke građe. Svima koji slučajno ili pak ciljano „bace oko“ na postav približit će se ova grana medicine. Doznat ćemo kako su oftalmološka dijagnostika i liječenje izgledali u prošlosti te koji su njezini korijeni u našoj ustanovi. Posjetitelji će imati priliku provjeriti svoj vid, ali i uživo vidjeti opremu koja se nekad koristila kod dijagnostike na Odjelu oftalmologije.

Trajanje projekta je do 30.studenog 2024., pa će se u narednim mjesecima na Odjelu oftalmologije aktivno pripremati izložba koja će ostati kao stalan postav.

Partner na projektu, Vrhbosanska nadbiskupija, svoje će aktivnosti usmjeriti ka izradi projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju građevine u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije i nabavci i instalaciji računalne opreme.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će financirati prihvatljive aktivnosti Projekta do najvišeg ukupnog iznosa 35.000,00 EUR.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...