URBOFON LIVE I ove godine Zadar se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana glazbe…

Drugu godinu zaredom, u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live, zadarski Trg Petra Zoranića postat će glazbena kulisa, mjesto susreta i slavlja Svjetskog dana glazbe.  Pod okriljem Hrvatska glazbene unije (HGU) ova se vrijedna manifestacija dugi niz godina održava u svim većim gradovima lijepe naše, a od lani se u organizaciji Udruge Prizma i Zadar pridružio tom popisu.

Ove godine slučajnim i namjernim prolaznicima 21. lipnja s početkom u 18 sati predstaviti će se zadarski bendovi Rich Man i Triggers te kninski bend The Alibor.

Zadarski blues-rock trio Rich Man od 2015. godine je prisutan na domaćoj glazbenoj sceni, a čine ga Renata Železnjak na vokalu, gitari i usnoj harmonici, basist Igor Punoš i Marin Perica na bubnjevima.

Glazba “autorskog krika” predstavlja nedefinirani spoj rock’n rolla i bluesa s premisom “manje je više”…

 

 

U iščekivanju albuma prvijenca, svoj forte stavljaju na svirke uživo. Dosad su nastupili na brojnim festivalima poput zagrebačkog “Čuješ”, ST-arta, HGF-a, Kingfesta, Derivata, Rastok festa u BiH, na motorijadama i gitarijadama u Zadru, Kninu, Splitu i Osijeku.

Iza imena Triggers krije se power trio u sastavu Šime Radulić, gitara, vokal, Mate Nemarić, bubnjevi, prateći vokal i Božo Lisica, bas, prateći vokal. Bend je osnovan 2014. godine, a žanrovski se kreće unutar rock, punk, grunge i stoner rock zvuka.

U travnju ove godine objavili su debi album “pROBudi se” kojeg će ovom prigodom predstaviti uživo na domaćem terenu.

The Alibor iz Knina osnovan davne 2004. godine ove je godine proslavio dvadeseti rođendan objavom debi albuma „Stvari s izleta“ kojeg su snimili u zadarskom studiju 2020 uz producenta Jeru Šešelju.

Postavu benda čine Katrin Bilić – glavni vokal, Marija Kaić Zvijerac – klavijature, vokal, Matija Miličević Gregov – klavijature, vokal Duško Korlat – gitara, Ivica Šimić – bas i  Jug Ramljak – bubnjevi,  a svoj zvuk opisuju kao kombinaciju art rocka, alternative rocka i indie popa.
Program

18:00 The Alibor
18:45 Rich Man
19:30 Triggers

Uživajmo u glazbi zajedno i proslavimo Svjetski dan glazbe 21. lipnja na Trgu Petra Zoranića.

O Urbofon Live programu
Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...