Kovačić: “A što Kutiju i Vrsaljka briga za poplave u Benkovcu, kad oni žive u Zadru?”

Darko Kovačić, po svojim priopćenjima čest “gost” na Anteni Zadar, poslao je još jedno vezano uz nedavnu poplavu koja je zadesila Benkovac nakon jačih kiša praćenih jugom. Poplava kao poplava i nije toliki problem, koliko činjenica da slične stvari svako toliko zadese Benkovac, piše Kovačić, svaljujući krivnju na gradonačelnika i dogradonačelnika Grada Benkovca koje optužuje za kršenje zakona (budući da, kaže, žive u Zadru), ali i za zanemarivanje potreba svojih građana. Optužbe su pale i na račun Policijske postaje Benkovac, a više pročitajte u nastavku.

Benkovac je još jednom ostao pod vodom 13.01.2017. godine. Nakon jače kiše praćene olujnim jugom poplavljene su ulice Benkovca, poplavljeni su prilazi u stambene objekte zgrada gdje žive građani i građanke Benkovca te se otežano kretati i odvoditi djecu u osnovne i srednje škole te dječje vrtiće jer je i prilaz prema školama i prilaz prema dječjem vrtiću poplavljen.

Nažalost, ove poplave i potopljene ulice Benkovca nemaš kome prijaviti jer komunalnog redara u gradskom poglavarstvu grada Benkovca nije briga. Tako isto i policijske službenike nije briga i ne možeš ni njima prijaviti, jer što god da im kažeš, službenici u PP Benkovcu kažu da se obratimo u Zadar što je dugogodišnji problem svih mjerodavnih institucija u gradu Benkovcu.

Gorka istina je da gradonačelnika grada Benkovca gospodina Branka Kutiju i dogradonačelnika Benkovca gospodina Svemira Vrsaljka danas dana 13.01.2017. godine nisam niti vidio da su došli na posao u gradsko poglavarstvo Benkovca te ih tako ne možeš pravovremeno obavijestiti. Nažalost, ovaj dvojac živi u Zadru i godinama krše statut grada Benkovca te zakon i Ustav Republike Hrvatske koji jasno kaže da gradonačelnici i njihovi zamjenici moraju imati prebivalište na području grada u kojem su u službi, a oni to zasigurno nisu jer redovno ne dolaze na posao niti žive na području grada Benkovca. To je i veliki problem službenika lokalne policijske postaje u Benkovcu koji ih godinama štite radi viših interesa financijske prirode koje koriste za vlastite potrebe, a u velikome su sukobu interesa ž.

Građani i građanke Benkovca nisu dobro prošli u ovome izlijevanju kišnice po ulicama grada Benkovca, a najgore je kod dječjeg vrtića i tamo gdje nema sređene infrastrukture. Taj problem u Benkovcu muči nas 20-tak godina. Žalosno.

Kao vijećnik mjesnog odbora za grad Benkovac savjetujem vam dragi moji građani i građanke Benkovca da konkretnih rješenja nadležnih institucija u Benkovcu nema te za neki naredni zimski pljusak ili snježne padaline polako odustajem pa ako padaju velike padaline ostanite kući.

Eto toliko dragi moji procijenite sami. Pametnome dosta i previše.

S poštovanjem, Darko Kovačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...