Pozdrav suncu miruje do ljeta!?

Pozdrav suncu opet ne radi. Ništa čudno, pomislit će mnogi, no zasigurno nećete pomisliti kako ova turistička atrakcija po kojoj je Zadar nadaleko poznat, neće raditi do – ljeta!

Svega nekoliko ploča proizvodi svjetlost, ali, kako saznajemo, ploče koje ne rade zapravo nisu oštećene, oštećeni su električni spojevi ispod samih ploča, koji su zbog vremena i soli – dotrajali. Riječ je, zapravo, o potrošnom materijalu koji se treba zamijeniti, no kako je riječ o posebno rađenim komponentama, iste nisu dobavljive “u trgovini na pultu” već ih je potrebno zasebno naručiti.

Kako doznajemo u Gradu Zadru, potrebne narudžbe već su naručene, no kada će zatražene komponente biti isporučene te kada će se one moći i zamijeniti, nije poznato. Izgledno je kako dio posjetitelja koji će svoje uskršnje odmore provesti u Zadru neće moći uživati u svjetlosnim efektima ove instalacije.

To zapravo i ne čudi toliko s obzirom na činjenicu kako sam Pozdrav suncu već neko vrijeme ne funkcionira onako kako je zamišljeno. Osim niza popravaka i zamjena solarnih ploča, toj su činjenici uvelike pridonijela i oštećenja nastala pod okriljem noći.

Možda, u slučaju Pozdrava suncu, pomoć možemo potražiti u činjenici da turisti i gosti u našem gradu zapravo ne znaju kako bi svjetlosni efekti zapravo trebali izgledati. No do kada se možemo s time tješiti, ne znamo ni sami.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...