Paula Markoč: Za razvoj Hrvatske smo bitni mi sami, a ne EU

Od Slavonije do Istre, od Mure do Ćilipa, u svakom dijelu Hrvatske postoji nešto čime se ponosimo. Baš zato projekt ‘Najbolje u Hrvatskoj za EU’ okuplja mlade fotografe do 25 godina koji fotografiraju svoj kraj. Te će fotografije na razglednicama obići cijelu Europu.

Mladi podržavaju ulazak Hrvatske u EU pa se rado priključuju izazovu, baš kao i Paula Markoč. Trenutno studentica na zagrebačkom Prirodolovno-matematičkom fakultetu. Fotografijom se bavi od svoje 14 godine i do danas je prošla skoro cijelu zemlju i sve snimila svojim fotoaparatom. Svjetionik u Zadru, zalazak sunca u Tribunju ili recimo Kopački rit, samo su neke od prijavljenih fotografija.

DSCF0125clanak

– Ja volim biti ugodno iznenađena tako da ne razmišljam previše o budućnosti. Ipak je najgore kada nešto planiraš pa se razočaraš, ovako samo optimistično koračam naprijed. Voljela bih raditi u struci, ipak sam na Prirodolovno-matematičkom fakultetu, ali i fotografija je moja velika ljubav. – ispričala nam je Paula.

Možda ne gleda daleko u budućnost, ali itekako već ima stav o Europskoj uniji i tome što nam ona donosi. Smatra da nam Europa pruža puno mogućnosti za školovanje, različite umjetnosti i kulture. S druge strane gubimo dio slobode.

– Teško mi je imati objektivno mišljenje o EU, mediji nude u zadnje vrijeme puno oprečnih mišljenja i meni je kao mladoj osobi teško razlikovati što je krivo, a što nije. Jedino u što sam sigurna je, da EU definitivno nije ključna za razvoj Hrvatske, koliko smo mi sami bitni. – kaže Paula o Europskoj uniji.

Fotografije koje će obići cijelu Europu i dalje se stignu prijaviti na našim stranicama. Što fotografirati? Za to posjeti stranicu www.NAJBOLJEuHRVATSKOJ.info gdje su građani izabrali najbolje lokacije, pejzađe, aktivnosti i kulturu iz naše zemlje. Natječaj je otvoren do 25. svibnja, a najboljeg fotografa očekuje poslovna suradnja s PR agencijom Vita Regis i vikend za dvoje u Villi Dubrovnik koji daruje portal sa savršenim idejama za vikend www.VIKENDPLANER.info.

[nggallery id=269]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...