Trojica kandidata bacila rukavicu Kalmeti i Biliću. Evo što poručuju…

Tri nezavisna kandidata za gradonačelnika Zadra imaju razrađene programe i strategiju javnog nastupa, a sad u odgovorima na istovjetna pitanja Zadarskog lista objašnjavaju zašto je svaki od njih baš najbolji izbor za građane. Donosimo samo dio odgovora, dok ostale možete pročitati u tiskanom izdanju…

 

Koji je vaš najvažniji program koji namjeravate provesti, imate li spremne programe za fondove EU?

Sinovčić: Najvažniji program koji namjeravam provesti je onaj za kojim Zadar i Zadarska županija vape – otvaranje novih radnih mjesta i to odmah. Vremena za čekanje nema, mi već imamo strategiju za otvaranje 2.000 radnih mjesta u rekordnom roku po dolasku na vlast. Do kraja mandata osigurati ćemo 5.000 radnih mjesta i to nisu puste priče. To ću učiniti kroz pomaganje malim i srednjim poduzetnicima, kroz suradnju s bankama, koje će osigurati povoljne kredite i koristeći novac koji nam stoji na raspolaganju u EU, a koji se dosadašnja vlast nije sjetila iskoristiti. Programe za EU fondove dakako imamo, naši timovi su ih već i pripremili i razradili i čekamo 20. svibnja da krenemo na posao.

 

Hoćete li ukinuti prirez, koliki je realni gradski proračun?

Meštrović: – S prirezom igramo rulet, sve na crno, duplo ili ništa. Realni gradski proračun zavisi od ruleta, fešta ili ništa.

 

Na koji način mislite smanjiti broj nezaposlenih?

Pupić Bakrač: – U revitalizaciji gospodarstva trebamo krenuti od obrtništva. Dakle preko našeg ureda programa, upravljanja kapacitetima i kontrole pomagali bismo izradu kvalitetnih programa za koje bi naši poduzetnici i obrtnici povlačili novac iz EU fondova. Uveli bismo i mnogobrojne olakšice za obrtnike i privrednike, a sve to kako bismo povećali gospodarsku aktivnost i zapošljavanje.

 

Dogodine sele trajekti u Gaženicu, kako oživjeti Poluotok?

Sinovčić: – Putnički terminal ostaje na Poluotoku i to nikad, s naše strane, nije i neće biti dovedeno u pitanje. Sve suprotno od ovog našeg stajališta značilo bi dodatno financijsko opterećenje za ljude koji s otoka putuju u Zadar ili obratno. Dodatni trošak sada nikomu nije potreban, a da ne govorim o mrtvilu koje bi, u slučaju premještanja putničkog terminala, na Poluotoku zavladalo tijekom zime.

 

Koje komunalne projekte treba nastaviti, a koje napustiti?

Pupić Bakrač: – Gradski proračun je u dubiozi od 130 milijuna kuna. Sasvim je jasno da tu nema mjesta za neke velike investicijske projekte, već da moramo što se ono kaže »spašavati živu glavu«, ali i u tim uvjetima izgradnja kanalizacijske mreže i sustava odvodnje mora biti nastavljena, pogotovo i zato što se velikim dijelom sufinacira iz sredstava Svjetske banke. Vidjet ćemo za koje ćemo još infrastrukturne projekte moći povući sredstva iz EU fondova.

 

Zašto ste bolji kandidat od drugih, odnosno zašto se bavite politikom?

Meštrović: Bolji kandidat od drugih? ‘Ko je to reka? Danas ljudi svašta lažu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...