Kiša prekinula otvorenje Zadarskog kazališnog ljeta

Dugoočekivano otvorenje Zadarskog kazališnog ljeta pokvarila je kiša. Nakon nešto više od pola sata kubanskih ritmova uz vokale vrhunskih latino glazbenika Ricarda Luquea i kubanske pjevačice Olvido Ruiz Castellanos i pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog – najavljena je kratka pauza, no ubrzo je svima postalo jasno da orkestar ne može svirati na kiši.

Jedan dio publike zadržao se u obližnjim “kafićima”, a po komentarima koje smo mogli čuti – organizator se trebao pobrinuti da barem natkrije pozornicu, kad se već odvažio riskirati do zadnjeg trenutka i moliti Boga da ne padne kiša. Premda se mogla izabrati sigurnija varijanta, zatvoren prostor Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, koji je i predviđen kao alternativa u slučaju nepovoljne vremenske prognoze.

Kako su zadarskom HNK ove godine srezana financijska sredstva, program 19. Zadarskog kazališnog ljeta napravljen je nešto skromnije no inače, što je i razumljivo. Ipak, šteta da je pokvaren glavni događaj – spektakularno najavljivano otvorenje na kojem su se trebali pojaviti i ravnatelji Ljubljanske i Beogradske filharmonije, te tako dati podršku organizaciji, kako su najavili iz Turističke zajednice Grada.

I dok su ugledni gosti imali počasnu kartu, zadarska publika je za koncert trebala izdvojiti nemalih 70 kuna u ovim kriznim vremenima, pa vjerujemo da će HNK imati razumijevanja i nekako se odužiti zakinutim ljubiteljima kulture.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...