Jovanović: “Najkvalitetniji zdravstveni odgoj na svijetu”

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavit će Plan i program Zdravstvenog odgoja, rezultate javne rasprave i Priručnike za Zdravstveni odgoj za osnovne i srednje škole. O programu Zdravstvenog odgoja govorit će ministar Željko Jovanović i Darko Tot, član Povjerenstva za Zdravstveni odgoj. Priručnike za izvođenje programa predstavit će Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

Jučer je ministar Jovanović rekao kako je to – najkvaliteniji zdravstveni odgoj na svijetu koji će biti ogledni primjer za sve škole u cijelom svijetu, s obzirom na način kako se organizira nastava koja omogućava djeci duži, zdraviji kvalitetniji život. Najavio je i kako će na konferenciji za biti predstavljen Plan i program zdravstvenog odgoja na temelju javne rasprave koja je organizirana nakon odluke Ustavnog suda RH iz svibnja ove godine.

Ustavnom je sudu naime bio sporan nedostatak demokratskog pristupa pri donošenju kurikuluma tj, neodržavanje javne rasprave o prijedlogu zdravstvenog odgoja. Na novinarsku opasku da se sadržaj novog prijedloga zdravstvenog odgoja ipak promijenio u odnosu na raniji, ministar Jovanović jučer je kazao kako se zato i provela javna rasprava – da bi zdravstveni odgoj u školama bio što kvalitetniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...