“Zoranić” pjevao u Zoranićevom gradu

Mješoviti zbor HPGD-a «Zoranić» iz Zadra održao je u petak navečer cjelovečernji koncert u Ninu. U crkvi sv. Ambroza zadarski su pjevači predvođeni dirigentom Juricom Šošom izveli a cappella program sastavljen od skladbi domaćih i inozemnih autora. Na repertoaru su bile sakralne skladbe hrvatskih i stranih autora, nekoliko poznatih negro spirituals izvedbi te niz skladbi karakterističnih za dalmatinsko podneblje. Publika, koja je do kraja ispunila crkvu sv. Ambroza, s neskrivenim je zadovoljstvom pratila koncert zadarskog zbora i svaku njegovu izvedbu nagradila dugotrajnim pljeskom.

Koncert Zoranića organizirala je Turistička zajednica grada Nina. – Došli ste u Zoranićev, dakle, i svoj grad i tako se u njemu trebate i osjećati – kazala je nakon koncerta članovima «Zoranića» direktorica Turističke zajednice Nina, Marija Dejanović.

Sa sličnim programom Zoranić će se uskoro predstaviti u francuskoj metropoli na koncertu zakazanom u Hrvatskoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, u okviru Hrvatske katoličke misije u Parizu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...