Valovi i vjetar ostavili na kopnu Fantelu i Marenića, opet stradao brod Kostova i Cupaća

Dakle- vjetrovit dan, s puno vala, četvrtog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Dvojci nisu jedrili, tako da su Šime Fantela i Igor Marenić ostali drugi kao i dan ranije, a još su dva dana uoči kraja nadmetanja.

U biti, četvrti po redu dan regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci nije trajao toliko dugo kao prethodna tri, barem ne što se natjecateljskog dijela tiče, međutim sucima je trebalo po završetku natjecanja više sati da pročiste rezultate, naročito zadnjeg plova. Jak vjetar i puno vala uzrokovali su dosta poteškoća arbitrima, koji su jedva bilježili prolaze kroz cilj i još teže dostavljali rezultate na kopno u informacijski centar, prenosi Zrinka Grancarić iz HJS-a.

Ponovno, kao i jučer, vjetar nije bio iste snage na svim regatnim poljima. Primjerice, na polju dvojaca u klasi 470 je toliko snažno puhalo da nisu niti isplovili. Šime Fantela i Igor Marenić ostali su tako na drugom mjestu, a Enia Ninčević i Romana Župan na broju 15. Vjetar je pomeo i flotu klase 49er, drugi iz dva današnja plova, za njih nije završila polovica posada zlatne skupine, bilo je puno prevrtanja i štete među sudionicama, među onima koji su pretrpjeli štetu su i Pavle Kostov i Petar Cupać.

U prvom plovu smo bili odlični treći. U drugom plovu smo također izvrsno stajali, bili smo drugi, ostali su se mahom isprevrtali, nisu uspjeli svladati taj vjetar i val, međutim nismo imali sreće, puknuo nam je dio opreme na jarbolu i nismo završili plov. Jučerašnji i današnji dan zaista su nas skupo koštali, u bodovima i plasmanu, a poprilično i financijski, komentirao je Pavle Kostov koji se u čamcu s Cupaćem nalazi na 23. mjestu redoslijeda.

Ivan Kljaković Gašpić odjedrio je na razini zadatka i ponovno se vratio u vrh Finna. S četvrtim i osmim ulazom smjestio se nakon devet jedrenja na četvrtoj poziciji poretka.

Tonči Stipanović je pak izgubio nekoliko pozicija, nakon osam jedrenja osmi je u Laseru.

Danas su startevi napokon proradili, ali nekoliko taktičkih greškica u prvom plovu i kriva strana polja za slijedeća dva donijeli su mi sedmo, 14. i 15. mjesto. Na kraju dosta dobro, jer sam loše stajao na prvim oznakama. Ono što me raduje je da sam po ovako jakom vjetru kroz polje uspijevao dosta toga nadoknaditi, rekao je Tonči. Daniel Mihelić je na 21. mjestu, 34. je Filip Jurišić, 76. Toma Višić, 105. Bogoslav Bugarin.

U Laser Radialu borba danas i za Tinu Mihelić. Ukupno je 12.

U prva dva plova bila sam na krivoj strani regatnog polja, ušla sam u cilj 11. i 17. U trećem plovu savršen start, vodila sam veći dio prve stranice, napokon sam bila na dobroj strani polja, međutim mučila sam se s brzinom i počela gubiti pozicije. Niz vjetar sam se prevrnula, tako da opet nije završilo kako sam htjela. U zadnjem plovu je već bila prava „tarapana“ na moru, ogromni valovi, puno se cura prevrnulo, ispričala je Tina. Na 64. mjestu je Ana Zelić, 67. je Anđela de Micheli Vitturi, 77. Sandra Lulić. Daskaši Luka Mratović i Mihovil Fantela zauzimaju trenutno u Palmi 39. i 59. mjesto poretka.

 

OKVIRI UZ TEKST

 

1.

Ponovno, kao i jučer, vjetar nije bio iste snage na svim regatnim poljima. Primjerice, na polju dvojaca u klasi 470 je toliko snažno puhalo da nisu niti isplovili. Šime Fantela i Igor Marenić ostali su tako na drugom mjestu poretka

 

2.

 

Bilo je puno prevrtanja i štete među sudionicama, među onima koji su pretrpjeli štetu su i Pavle Kostov i Petar Cupać

 

3.

 

Ivan Kljaković Gašpić odjedrio je na razini zadatka i ponovno se vratio u vrh Finna. S četvrtim i osmim ulazom smjestio se nakon devet jedrenja na četvrtoj poziciji poretka

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...