Uz zadarsku udrugu Brodarica, pomoć se prikuplja na Pagu, Pašmanu, Biogradu i u Pakoštanima

Sav prihod od marketinških sredstava ostvaren u svibnju bit će u 100-postotnom iznosu uplaćen u korist Crvenog križa, odluka je to Uprave medijske kuće Antena Zadar, koja će sav prihod od portala Antena Zadar i DrnišNEWS uplatiti za pomoć stradalima u poplavljenim područjima Hrvatske i susjednih zemalja.

I kolege u redakciji i novinari, svi su po mom nalogu jučer i danas sa službenih telefona nazivali broj 0609011 kako bi dali svoj doprinos onima kojima je najpotrebnije, rekao je vlasnik medijske kuće Antena Zadar, Franko Pavić.

Jutros nešto nakon 8 sati na redakcijski email pristigla nam je poruke Udruge Brodarica, koja obaviještava sve da će i oni u prostorijama MO Brodarica prikupljati pomoć za stradale, i to u vremenu od 18 do 20 sati.

Pozivamo ljude da donesu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte, i sve za što misle da bi moglo pomoći ljudima, koji su trenutno bez ičega smješteni po slavonskim dvoranama i školama, daleko od svojih domova.

Dostavljenu pomoć Udruga Brodarica će proslijediti Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Prikupljaju se:

BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda! Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade. Ne kupujte grickalice, mislite o količini.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova. Hrana i lijekovi za dijabetičare, sredstva za dezinfekciju, prvu pomoć i slično…

Za sve informacije možete i nazvati na 091/191-2201. Pozivaju se svi da se odazovu ovoj akciji i na takav način pomognu onima kojima je trenutno najpotrebnije.

Pomoć prikuplja i Općina Pašman

Javili su nam se također i iz Općine Pašman, koja organizira prikupljanje pomoći na njihovom području, i to u prostorijama Općine Pašman u vremenu od 7 do 19 sati.

Svjedoci smo velikih poplava na području Slavonije, mnogo ljudi je ostalo bez svojih domova i svega što su imali.

Bilo kakva pomoć tim ljudima će olakšati budućnost koja ih čeka. Pozivamo Vas da na bilo koji način pridonesete i pomognete ljudima kojima je pomoć potrebna bilo to novčanim sredstvima ili dostavljanjem paketa sa hranom, odjećom, dekama, plahtama itd.

BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda! Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Četke, krpe, deterdženti, sredstva za dezinfekciju,mase za prašinu, rukavice. JOŠ: odjeća, rublje, posteljina, deke… Molimo povedite računa o potrebi da se roba transportira kamionom, te distribuira u lošim uvjetima. Ukoliko je poklonjeno u staklenoj ambalaži dobro ga upakirajte.

Poželjno je da, ukoliko možete, donirano već donesete spakirano u kutiju, ali naravno, nije uvjet. Općina Pašman će od danas (ponedjeljak 19.05.) pa do daljnjega ustupiti Vijećnicu gdje će svatko tko ima bilo što a smatra da bi moglo pomoći ljudima koji su pogođeni poplavama moći donijeti, a Općina će to proslijediti Crvenom križu.

Općina će pakete zaprimati svaki dan od 7 do 19 sati. Tko nije u mogućnosti dostaviti pakete sam u prostorije Općine Pašman neka nazove na 260 – 260, te će komunalni redar doći po paket.

Paški DVD uključio se među prvima

Članovi DVD -a Pag organiziraju prikupljanje donacije za žrtve poplava. Prikupljanje je svakim danom od 8.00 do 22.00 sata u prostorijama DVD-a Pag na adresi Braće Fabijanića 3 u Pagu.

Prikuplja se pomoć u hrani i to nepokvarljiva roba s dugim rokom trajanja, konzerve i slično, piće poput vode u bocama, odjeća i obuća za djecu i odrasle, toaletne potrepštine za osobnu higijenu – vlažne maramice, gelovi za pranje ruku i slično, tople deke, tkanine za pokrivanje…

VAŽNO: Kako bi se lakše i brže raspodijelila potrebna pomoć u sabirnom centru, na kutijama i vrećicama potrebno je napisati što se nalazi u njima ( HRANA, VODA; DEKE; ODJEĆA ZA DJECU; ODJEĆA ZA ODRASLE, HIGIJENSKE POTREPŠTINE i sl.) te ako je moguće odvojeno pakirati hranu i piće od ostalih stvari.

Za sve informacije možete se obratiti zapovjedniku DVD-a Pag Šimi Vičeviću na broj mobitela 098 1388 504.

YC Biograd prikuplja pomoć i donacije

I YC Biograd pridružuje se humanitarnoj akciji za pomoć poplavljenim područjima. Pozivaju sve koji su voljni pomoći i sve zainteresirane donatori da se jave na brojeve: 098273088 i 0953840444. Svaka pomoć je dobrodošla!

I Pakoštanci pokazali veliko srce

I mještani Pakoštana pokazali su svoje veliko humano srce, te će ispred prostorija Općine Pakoštane te u prostorijama Torcide do četvrka u vremenu od 16 do 22 sati prikupljati pomoć za stradale u poplavama. Prikuplja se pomoć u konzerviranoj hrani, odjeći, prekrivačima i higijenskim potrepšinama.

Pozivaju sve svoje mještane koji su u mogućnosti – da pomognu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...