Kandidacijske liste predala Grabar Kitarović, Josipović i Kujundžić

Mislim da ćete se iznenaditi kada vidite broj potpisa za kandidaturu, rekla je u jutros u Intervju tjedna Hrvatskog radija HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. I dosta, HDZ je u Državno izborno povjerenstvo dostavio 328.683 potpisa potpore! Grabar-Kitarović tako je nadmašila Ivu Josipovića koji je u DIP dostavio 203.875 potpisa. HDZ-ovoj kanidatkinji Kolindi Grabar Kitarović potpise je u DIP nosio predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Skupili smo više potpisa nego ijedan kandidat u povijesti otkada se skupljaju potpisi za kandidaturu. Očekuje nas kampanja za bolju Hrvatsku, za modernu, samosvjesnu, domoljubnu i snažnu Hrvatsku. Kako smo dobili ovako veliku potporu od naroda u ovim potpisima, očekujem izbornu pobjedu, rekla je Kolinda Grabar Kitarović nakon što je predstavnicima DIP predala kutije s potpisima.

Rekla je kako će voditi kampanju u kojoj će građanima objasniti što je život u boljoj Hrvatskoj, što je gospodarski rast, socijalna stabilnost, vladavina prava, nacionalna sigurnost i obrana i međunarodni ugled Hrvatske.” A kakvu će kampanju imati protukandidati, to ćemo tek vidjeti”, dodala je.

Viđeni su ljudi iz vrha HDZ-a – politički tajnik stranke Tomislav Čuljak, potpredsjenik Sabora Željko Renier, Milijan Brkić, predsjednici kolacijskih stranaka, Branko Hrg (HSS), v.d. HSP AS Ivan Tepeš, glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić…

Još jutros dok je gostovala u intervjuu tjedna Hrvatskog radija , HDZ-ova predsjednička kandidatkinja naglasila je kako se “mora paziti kamo ide svaka kuna jer gospodarsko stanje u Hrvatskoj je takvo da si ne možemo priuštiti trošenje previše novca”, rekla je na pitanje koliko novca će potrošiti u kampanji.

Kujundžić svoje potpise predao u petak

Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, predao je u petak Državnom izbornom povjerenstvu prikupljene potpise potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi, pozvavši sve hrvatske građane da izađu na izbore i glasuju po savijesti.

– Nitko ne smije ostati doma i ne glasovati. Neka svatko bira po savijesti i ako misli da je ovo što imamo sada dobro, neka glasuje za postojeće. Ako misli da ovo treba mijenjati, neka glasuju za one koji imaju slobodu, vjerodostojnost i odlučnost napraviti sve ono što obećaju, a ne jedno kazati, a drugo raditi, rekao je Kujundžić novinarima.

Na pitanje zašto potpise potpore svojoj kandidaturi predaje u “pet do 12”, odgovorio je kako je to “simbolika ponora nad kojim je hrvatska država”.

Hrvatski narod treba odlučiti želi li iste koji su to napravili ili želi novu Hrvatsku i svijetlu i perspektivnu budućnost, poručio je.

I aktualni predsjednik ide u utrku

Potporu predsjedničkoj kandidaturi Ive Josipovića za još jedan mandat na Pantovčaku dao je i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je u subotu izjavio da Josipović u svom prvom mandatu nije učinio ni jednu stratešku pogrešku, već je dužnost predsjednika obavljao na način kako je to bilo moguće s obzirom na krizu.

– Mislim da je (Josipović) obavio posao na način na koji je to bilo moguće, jer se nalazimo u financijskoj krizi. Nije učinio ni jednu stratešku pogrešku, dakle, odgovorio je zadatku. Njegove poruke građani razumiju, i ja ih razumijem i mislim da mu treba dati podršku, izjavio je Mesić novinarima na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojem se susreo s Josipovićem te su potom zajedno popili kavu. Potvrdio je i da je dao potpis potpore Josipovićevoj kandidaturi.

– Prikupili smo 203.875 važećih listića i koristim priliku zahvaliti svim građankama i građanima koji su svojim potpisom poduprli moju kandidaturu i, naravno, svim strankama koje stoje iza moje kandidature, rekao je Josipović u izjavi novinarima nakon predaje potpisa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...