SMJENJUJE SE DAVORKA KRNČEVIĆ?! Zbog mobbinga, ucjena i prijetnji djelatnicima, te malverzacija osiguranjem!

Nakon prošlogodišnjeg slučaja naručivanja pizze sa službenog hitnog broja 112 od strane zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, o čemu je naš portal ranije javljao, evidentno je kako unutar istog Zavoda stvari ne funkcioniraju najbolje, no kako je riječ o strogo ustrojenom kolektivu, informacije, poput kojekakvih podzemnih voda, prije ili kasnije “iskapaju” na površinu.

Najnoviji slučaj, naime, govori o prijetnji otkazu zaposleniku koji je u žurnom izlasku na intervenciju ogrebao automobil, zbog čega su nadležni u ZHMZZ, kako neslužbeno doznajemo, odlučili uručiti otkaz ravnateljici Davorki Krnčević.

Sve se dogodilo u žurbi, zbog naravi posla jednostavno se nesreće ponekad ne mogu izbjegnuti, govori nam zaposlenik Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije (podaci poznati redakciji).

Kako doznajemo od nekoliko djelatnika spomenutog Zavoda, koji su u strahu za vlastiti posao i egzistenciju, ovo nije izoliran slučaj. U proteklih godinu dana bilo ih je još, no ravnateljica Davorka Krnčević sve je zataškala, a štetu na vozilima nije pokrilo osiguranje, u konkretnim slučajevima Croatia osiguranje, već su djelatnici iste morali namiriti vlastitim novcima.

Da, to je točno, ravnateljica Krnčević samo mi je poslala pismeno koliko tisuća kuna treba platiti na račun Croatia osiguranja da Zavod ne bi izgubio bonus na polici osiguranja, dodaje naš sugovornik.

Iako do objave ovog teksta nismo uspjeli doći do objašnjenja o načinu i vrstama sklopljenih polica osiguranja s Croatiom, neslužbeno doznajemo kako sama ravnateljica Krnčević krivnju svaljuje na svoje podređene, tereteći ih za nesavjesno rukovanje opremom i alatom.

Danijel Šota

Koliko imam saznanja, ovoj je presedan i prvi slučaj u Hrvatskoj da se djelatniku naplaćuje nešto za što je Zavod sklopio policu osiguranja, govori nam Danijel Šota, predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine.

To je smiješno! Tko je zapravo ovlastio Zavod da naplaćuje štete. Da je djelatnik ukrao vozilo ili ga koristio za privatne svrhe to bi imalo nekog smisla, no čovjek je obavljao svoj posao. Pa i sama ravnateljica Krnčević je u rješenju napisala kako je vozač koristio vozilo za potrebe intervencije, što stvarno nema smisla, govori nam Šota.

Ako će Krnčević inzistirati na takvom ponašanju i plaćanju, ja sam uputio dopis ministru da ćemo pozvati sve naše vozače da se pridržavaju prometnih pravila, pa ćemo na crveno svjetlo na semaforu stati, na ograničenju 50 vozit ćemo 50, dodaje Šota.

Na sve ovo upozorio predsjednik sindikata koji broji više od 400 djelatnika iz 10 hrvatskih županija. I sam Šota nakon imenovanja na čelno mjesto sindikata postao je žrtva ravnatelja vukovarsko-srijemskog Zavoda za hitnu medicinu, pa je spremno odlučio ukazati na propuste gdje god oni postoje.

On je jučer u Vinkovcima održao konferenciju za novinare na kojoj nije sudjelovao nitko iz zadarskog Zavoda, što iz straha što iz prijetnji od strane ravnateljice.

I u Upravno vijeće upoznato s “radom” ravnateljice

Protiv ravnateljice Krnčević primili smo više desetaka pritužaba i prijava na njen rad. Upoznati smo sa svime i Upravno vijeće vrlo će skoro biti sazvano te će se donijeti odluka o razrješenju ravnateljice, govori nam predsjednik upravnog vijeća Željko Ivković.

Zavod, čiji je osnivač Zadarska županija, nikako nije i neće biti njeno privatno vlasništvo da se tako odnosi prema zaposlenicima. Ako vam dovoljno ne govore ovi slučajevi, spomenut ću samo slučaj djelatnice iz računovodstva koja je završila na psihijatrijskom liječenju nakon teškog terora kojeg je nad njom provodila ravnateljica, dodao je Ivković.

CIjela stvar poprilično je jasna a nakon svega ostaje samo sačekati i konačnu, službenu odluku o smjeni Davorke Krnčević. Prema informacijama kojima raspolažemo, samo je pitanje dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...