Sutra „Dva koncerta na ponos grada“

Nakon uspješnog Otvorenja, Glazbene večeri poklanjaju svojoj vjernoj publici još dva koncerta, ovoga puta u prekrasnom prostoru zadarske Katedrale. Riječ je o dvama koncertima Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića koji ovim povodom u Zadar ponovno dovodi domaće soliste svjetskog renomea.

Prvi koncert održat će se u subotu, 11. srpnja s početkom u 21h. U zadarskoj će Katedrali svoje glazbeno umijeće pokazati prvi violinist Berlinske filharmonije Aleksandar Ivić, zatim splitska violončelistica Kajana Pačko s adresom u Berlinu te dvojica uglednih glazbenika i pedagoga na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, oboist Dario Golčić i fagotist Žarko Perišić. Zadarska publika imat će jedinstvenu priliku slušati Sinfoniu concertante u B-duru za violinu, violončelo, obou, fagot i orkestar J. Haydna u izvedbi tih četvero domaćih virtuoza. Koncert će otvoriti Aleksandar Ivić s Romancom za violinu i orkestar u F-duru L. van Beethovena. Iznimno je rijetka prilika kada taj briljantni solist dolazi u svoju domovinu muzicirati, stoga je ovo zaista prilika koja se ne propušta. U drugom dijelu koncerta Zadarski komorni orkestar ovim se koncertima nadovezuje na prošlogodišnji kada su sjajni glazbenici izveli Drugu simfoniju L. van Beethovena. U subotu je na programu Sedma simfonija velikog majstora pod nadimkomApoteoza plesa.

kajana packo

Prva simfonija istog skladatelja nastavlja niz u ponedjeljak, 13. srpnja u istom ambijentu s početkom u 21h. Na tom će koncertu nastupiti crnogorski umjetnik Roman Simović, jedno od trenutačno najvećih violinističkih imena u svijetu. U njegovoj izvedbi slušat ćemo prekrasni Mendelssohnov Koncert za violinu i orkestar u e-molu, maestrovim riječima „praznik za uši“.

Briljantni solisti dat će svoj doprinos Orkestru ne samo komornom ili solističkom, već i orkestralnom svirkom, prvenstveno u Beethovenovim simfonijama. Zadarski komorni orkestar ponovno nastupa u proširenom simfonijskom sastavu koji je prošle godine, grmeći Katedralom, pokazao svoje mogućnosti, a na pomolu su još dva koncerta zaista na ponos grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...