Osječani lete prema cijeloj zemlji osim Zadru: Što to smrdi na zadarskoj zračnoj luci?

Osječani će od srpnja na more jeftinije i brže nego ikada, i to zrakoplovom. Otvaraju se nove domaće linije od Osijeka prema Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku te, naravno, Zagrebu. No, Zadra ni na vidiku.

Tako će zrakoplov s 19 mjesta prema Zagrebu letjet će tri puta tjedno, s dvostrukom rotacijom, tako da će i putnici iz Zagreba moći ujutro stići u Osijek i navečer se vratiti, i to za 35 minuta.

Sve je to divno i krasno, posebice ako ste Slavonac i volite Istru, Kvarner ili jug Dalmacije. No, ako pak imate vikendicu sjevernije od Splita a južnije od Rijeke, dakle, negdje u slijepom crijevu zemlje u kojem se smjestila Zračna luka Zadar, tada baš i nemate sreće.

Zadarska zračna luka, kako neslužbeno doznajemo, nije bila ni u planu ovih destinacija, čijom krivicom – nismo uspjeli doznati.

Računica je jednostavna, iz Osijeka, dakle, prema cijeloj zemlji za kojih 45 minuta, no do Zadra još dodatnih nekoliko sati.

Toliko o najboljoj turističkoj EU destinaciji, toliko o uspjehu još uvijek aktualne direktorice, koja čak i krvnim vezama gravitira upravo Slavoniji. Ironija, zar ne?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...