U petak u Benkovcu klape, a u subotu rock

PETAK

U petak, 17. lipnja 2016. godine s početkom u 2100 sat na Kaštelu „Benković“ u Benkovcu u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održat će se 10. susret klapa „Večer klapske pisme – Benkovac 2016.“

Manifestaciju organizira klapa „Asseria“ Benkovac pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije.

Impresivan ambijent Kaštela Benković ostavlja na sve sudionike nezaboravan dojam, pa je i to razlog što ovaj susret iz godine u godinu privlači sve veći broj klapa i ljubitelja klapske pjesme iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjem susretu klapa nastupaju: BUNARI iz Vodica, KALETA iz Zadra, JACERA iz Šibenika, MUNITA iz Zadra, CONDURA iz Nina, LIBAR iz Privlake, KARMEL iz Turnja, TEŽACI iz Paljuva, KLEMENTA iz Zadra i ASSERIA iz Benkovca.

VEČER KLAPSKE PISME 2016 - PLAKAT A3 (Large)

SUBOTA

U subotu 18.lipnja 2016. u Benkovcu održat će se koncert pod nazivom „Čuvaj se sinjske buke u Benkovcu“.

Koncert će se održati u dvorištu Doma kulture s početkom u 20,00 sati, a nastupaju četiri vodeća imena sinjske glazbene scene: M.O.R.T., Shewa, Darkvud i Jare.

Jedinstvena suradnja dvaju gradova i dviju udruga koja svaka u svom gradu kreiraju i stvaraju kulturnu scenu.

Udruga Vlajter-ego i SUK ( Sinjska Umjetnička Komuna ) imaju za cilj svoje gradove predstaviti u malo drugačijem svjetlu.  Sinj kao simbol slavne hrvatske povijesti sa tristo godina starom alkom, Benkovac kao simbol ravnokotarskih običaja i tradicije su pokazali i drugo lice, lice urbane, mlade, nezavisne kulture koja polako postaje jedna od vodećih alternativnih lokacija u Dalmaciji, ali i Hrvatskoj.

Svi sterotipi o dalmatinskom zaleđu u subotu se potvrđuju, ali i ruše. Bendovi predvođeni M.O.R.T.-om kao glasnicima generacije koji progovaraju i vrište život i energiju. Beskompromisna četvorka koja je prije dva mjeseca objavila novi treći album „Tužna kocka“ i dalje osvaja teritorij RH, ali i dalje. SHEWA je čisti punokrvni rock ‘n’ roll/ funky/rap metal bend sastavljen od ponajboljih sinjskih glazbenika čiji novi album samo što nije izdan. DARKVUD – žanrovski sviraju takozvanu wood glazbu. Posebno se istiću live nastupi benda koji su dosta energični, sa neprestanim kontaktom s publikom tako da to poprima segment i stand-up komedije. JARE je četveročlani bend koji se oslanjaju na zvukove heavy metala, dooma, stoner scene i kreiraju vlastite kompozicije iz kojih izvire sve što ih tišti.

Sinjani-plakat (Large)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...