LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova za vikend na Roškom slapu

LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova održat će se u subotu, 9. i u nedjelju 10. srpnja 2016. na Roškome slapu u organizaciji udruge Val kulture i JU „Nacionalni park Krka“. Prvi put u Šibensko-kninskoj županiji, obiteljski festival LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze. Sudionici festivala istaknuti su hrvatski umjetnici, glumci, etnolozi, povjesničari, ilustratori i dr.

Program LegendFesta započinje najavom u petak, 8. srpnja u Šibeniku na dvije lokacije.

Od 18 do 20 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održat će se dva predavanja; mr. sc. Zoran Čiča predstavit će pretkršćanski kult u doba progona vještica a prof. Marko Dragić govorit će o legendama šibenskoga kraja.

Istovremeno, od 19 do 22 sata na Trgu Ivana Pavla II. održat će se pričaonica, likovna radionica, plesni i cirkusko-zabavni program na temu vila te koncert glazbenog etno sastava iz Izraela.

Glavna tema ovoga festivala jesu VILE. Mnoge od legendi i priča dalmatinskoga zaleđa o vilama, nesretnim mladencima, tužnom ocu, okrutnom zmaju i druge nastale su upravo na obalama čarobne rijeke Krke. One će na LegendFestu oživjeti kroz brojne radionice, pripovjedaonice, interaktivne predstave, predavanja i koncerte koji će se tijekom vikenda na Roškome slapu izmjenjivati od 10.30 do 22 sata.

Prateći projekt festivala LegendFest je LegendExpo, izložba autorskih radova na temu hrvatskih legendi, mitova i priča, kojom se kulturna ponuda obogaćuje događanjima koja promiču hrvatsku umjetnost i kulturnu baštinu.

U subotu, 9. srpnja i u nedjelju, 10. srpnja za posjetitelje LegendFesta ulaz na Roški slap poslije 17 sati je besplatan.

Pozivamo Vas da posjetite LegendFest u NP „Krka“ 9. i 10. srpnja 2016. i uživate u prekrasnoj prirodi i bogatom programu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...