Lučka uprava jedan će vez rado prodati dvojici uz blagoslov “svemogućih” komunalnih direktora

Zamislite situaciju: uredno ste platili vez, ispunivši tako sve ugovorne obveze prema Županijskoj lučkoj upravi Zadar, a onda ste došli do lučice i vidjeli da je na vašem mjestu već privezana brodica. Ilegalno? Ne, jer je i vlasnik te brodice od Lučke uprave zakupio isti vez!

Ovo nije scenarij epizode serije Twin Peaks, već situacija na tragu one koja se prošloga tjedna dogodila u Sukošanu. Naime, Ivan Bregović, rođeni Ivančanin s godišnjim ugovorom za zakup veza, neugodno se iznenadio po povratku u Sukošan vidjevši da svoj gliser ne može vezati na uredno plaćeno mjesto jer je ono prodano nekom drugom. Situacija je eskalirala do razine verbalnog obračuna, ali nakon smirivanja situacije slučaj je doveden do Županijske lučke uprave, a potom i do nas.

Objašnjenje Županijske lučke uprave Zadar jednako je bizarno kao i ranije opisana situacija. Naime, unatoč odredbama ugovora, Lučka uprava tvrdi kako zadržava pravo prodaje veza drugome ako brodica na vezu ne stoji duže od šest mjeseci.

Takve vijesti prenio je Bregovićima direktor Zlatne luke Sukošan d.o.o. Milan Ročak čija komunalna tvrtka u ime Županijske lučke uprave Zadar brine o sukošanskim vezovima. Naravno, na pitanje zašto smiju raditi takvo što, Ročak je objasnio Bregovićima da je on “svemoguć”.

Da to on nije dokazuju dostupni ugovori na web stranici Zlatne luke koji nigdje, kao ni oni Županijske lučke uprave, ne govore ništa o mogućnosti prodaje istoga veza više osoba, niti išta o spomenutoj odredbi “šest mjeseci”.

Gospodin Milan Ročak kazao mi je da je on svemoguć, da njemu nitko ništa ne može, a možda tako i je. Svake godine sve mi je gore bilo na tom vezu. Tijekom godina u toj maloj luci počele su se privezivati velike brodice koje su oštetile moju, a evo ove sam i izgubio pravo veza. Nadam se da će ovo dospjeti do novina i da će se javiti ljudi s istim ili sličnim problemima, kazao nam je Ivan Bregović.

Svemogući direktori komunalnog, bizarni potezi Županijske lučke uprave Zadar i oštećeni vlasnici brodica naša su stvarnost, a ovaj slučaj samo je kap u moru na kojem stoje privezane brodice pljačke neupućenih građana Republike Hrvatske. Tko će i kada stati bezakonju na kraj i koga treba oštetiti da se nešto pokrene? Pitanja su to na koja odgovor možda ni nećemo dobiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...