Detaljna prognoza; evo kakvo nas vrijeme očekuje u Zadru do kraja kolovoza

Nakon tjedna ispunjenog prvenstveno promjenjivim vremenskim prilikama, od sunčanog i toplog vremena pa do obilnih kiša i zahlađenja, čini se kako nam se spremna još jedan meteorološki događajan tjedan.

U srijedu se očekuje novo naoblačenje s mjestimičnom kišom i grmljavinom, a ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, možda i tučom, najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i na istoku i jugu Hrvatske.

Vakula upozorava kako treba očekivati i barem poneko upozorenje na opasne vremenske pojave, koje će meteorolozi DHMZ-a objaviti u europskom MeteoAlarm sustavu, ne samo zbog ponovno često jake bure, s olujnim udarima, ponegdje možda ponovno i orkanskim, kao jučer i prekjučer. Usto, i temperatura zraka bi trebala pasti, osobito u unutrašnjosti, pa će u većini središnje Hrvatske i u Gorskome kotaru već u srijedu poslijepodne biti hladnije i za oko 10 °C nego dan prije.

Nestabilno, vjetrovito i relativno svježe bit će i u četvrtak. Od petka je vrlo velika vjerojatnost stabilizacije vremena i smirivanja vjetra, uz pretežno sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro, te porast temperature, i zraka i mora, pa će sljedeći vikend, mnogima produljeni i blagdanski, po mnogo čemu biti povoljniji od prošloga.

U nastavku donosimo detaljnu prognozu vremena Accuweathera za ostatak kolovoza po većim hrvatskim gradovima.

Zagreb

Prema prognozi Accuweathera, do kraja kolovoza u Zagrebu maksimalne temperature zraka ne bi trebale prelaziti 30 stupnjeva. Najtoplije će biti u razdoblju od 15. do 18. kolovoza, nakon čega slijedi novo osvježenje. Ipak, veći dio mjeseca trebao bi biti sunčan i pravi ljetni, s nešto podnošljivijim temperaturama.

Split

Split u ostatku ljeta očekuje obilje sunca i visokih temperatura. Gotovo da neće biti kišnog dana, svega jedan oblačni sredinom mjeseca. Ipak, grad će već sutra zahvatiti kiša, a mogući su i grmljavinski pljuskovi. Ova promjena vremena neće dugo potrajati.

Rijeka

I u Rijeci će ostatak ljeta biti u znaku sunca, ali temperature neće prelaziti 30 stupnjeva. Pogoršanje vremena očekuje se u srijedu, a mogući su grmljavinski pljuskovi. Pogoršanje će potrajati do četvrtka.

Osijek

Do kraja kolovoza u Osijeku se očekuje još jedan toplinski val i to sredinom mjeseca. Većina mjeseca bit će vruća i sparna.

Zadar

Ostatak ljeta u Zadru bit će sunčan s temperaturama koje neće prelaziti 30 stupnjeva. Kratkotrajno pogoršanje koje će trajati samo jedan dan očekuje se 11. kolovoza.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...