Radionice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Kazalištu lutaka

Ove jeseni ŠPUD izlazi iz prostora učionica i donosi vam kreativnu razbibrigu u vidu umjetničkih radionica koje će se održavati tri srijede u mjesecu studenom, u prostoru Kazališta lutaka Zadar.

Umjetničke radionice dio su projekta jednostavnog naziva Bura, kojeg su nastavnici i učenici osmislili i započeli tijekom prošle školske godine. Bura ovu jesen izlazi van škole i svoj će privremeni dom naći u Kazalištu lutaka.

Projektu Bura kao inspiracija poslužila je priča o Buri ispričana u romanu Planine Petra Zoranića, a koja je potakla učenike na likovni izazov: trebali su osmisliti likovni izgled glavnih likova priče, na prvom mjestu Bure. Te je likove potom trebalo aplicirati na razne materijale i predmete, a kao posebno slastan likovni zadatak i vrhunac projekta jest slikovnica koja je nastala na temu priče, a po literarnom predlošku kojeg je napisala Matija Šango Šimurina, profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Samu slikovnicu ilustrirala je učenica trećeg razreda smjera slikarskog dizajna, Viktorija Ilišević.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna jako je ponosna na Buru. Projektna nastava ovakvog tipa jako je dragocjena jer svojim integrativnim i korelativnim pristupom nastavi uvelike doprinosi kvaliteti nastavnog procesa. Ovakav interdisciplinarni način rada rezultira većom motivacijom učenika za rad, razvijanjem kreativnosti i socijalnih vještina te kvalitetnijim i dugotrajnijim usvajanjem znanja što se i očekuje od nastave 21. stoljeća. Rezultati rada učenika na projektu Bura biti će predstavljeni u prosincu, na izložbi učeničkih radova u Kazalištu lutaka Zadar, a sama slikovnica biti će predstavljena uz prigodni program 21. prosinca 2016. u istome kazalištu.

Nastavnici i učenici Škole odlučili su iskoristiti mjesec studeni za malu umjetničku najavu Bure. Prva od najavljenih radionica srijedom biti će 9. studenog s početkom u 11:30. Uz pomoć nastavnice Lee Ljuba Kocijan moći ćete izrađivati umjetnički nakit. Sljedeće dvije srijede 23. i 30. studenog moći ćete se okušati u novim umjetničkim poduhvatima.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...