Evo kako će točno izgledati radnja filma ‘General’ o životu Ante Gotovine

Kako će izgledati najiščekivaniji hrvatski film? Express.hr je imao prigodu vidjeti knjigu snimanja serije od osam epizoda. Vrdoljak će prikazati dječački pokušaj Gotovinina bijega iz Jugoslavije, odlazak u Legiju stranaca i neke vojne akcije te prvu i drugu hašku presudu. Detaljno je prikazana njegova veza s prvom ženom, Ximenom, te povratak u domovinu. Domovinski rat prikazan je kroz pet epizoda, koje će zadovoljiti sve koji misle da u Hrvatskoj nisu snimljeni dovoljno domoljubni filmovi.

U njemu je mnoštvo prizora jugosrpskog nasilja, više nego u “Četveroredu”. Prizori su eksplicitni kao u “Okupaciji u 26 slika”. Genij rata je Janko Bobetko. Gotovinin emotivni i privatni život prikazan je kroz vezu s tri žene. U filmu nije vidljiva niti jedna mana. On je savršen ratnik, kavalir, gospodin, erudit, u trenucima ljubavi citira Shakespearea. Nikad ne gubi prisebnost duha, a broj otkucaja srca na početku i na kraju svake akcije mu je isti.

Ako si želite pokvariti događaje iz filma, odnosno epizoda serije, kliknite ovdje i pročitajte o čemu govori svaka od epizoda kroz najdojmljivije scene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...