Za rad noću, blagdanom ili nedjeljom studentima 50 posto veća satnica

Uz propis kako će studenti minimalno zarađivati 20 kuna po satu, naglašava se kako će studentski centri u različitim gradovima moći definirati minimalnu satnicu prema životnom standardu, a studenti će za rad noću, blagdanom ili nedjeljom dobivati 50 % veću satnicu, što znači oko 30 kuna za sat rada.

Kako piše Glas Slavonije, svi poslodavci koji se ne budu pridržavali novog zakona mogu očekivati kazne do 100 tisuća kuna. Velika novost je i da se provizija studentskih centara za posredovanje povećava za 0,5 %, čime se ukupno njihova provizija podiže na 12,5 %, čime će se poskupiti studentski rad, koji će s doprinosima iznositi oko 18 %.

No, ovime neće profitirati studentski centri, već će taj novac biti namijenjen studentskim zborovima, koji će sada raspolagati s najmanje 5,5 milijuna kuna godišnje za financiranje kulturnih i sportskih aktivnosti namijenjenih studentima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...